Alexander Kølpin mister kørekort endnu en gang

Alexander Kølpin har endnu en gang kørt for stærkt, og nu mister han kørekortet igen.

Alexander Kølpin har endnu en gang kørt for stærkt, og nu mister han kørekortet igen.

Foto: All Over Press

 

Den 52-årige tidligere balletstjerne og nuværende hotelejer, Alexander Kølpin, har bare svært ved at holde tåspidserne fra speederen, når han bevæger sig rundt i bil i trafikken.

Og i dag blev han ved Københavns Byret frakendt kørekortet for tredje gang efter en fartforseelse, skriver Ekstra Bladet.

Den helt friske dom stammer tilbage fra en hændelse tilbage den 8. august sidste år.

Her kørte Alexander Kølpin 83 kilometer i timen på Dag Hammerskjölds Allé på Østerbro i København.

Og da den maksimale tilladte hastighed på stedet er 50 kilometer i timen overskred den hurtige hotelejer hastighedsbegrænsingen med hele 66 procent.

Det blev takseret til en frakendelse af kørekortet halvandet år og en bøde på 3.500 kroner.

Alxander Kølpin driver hotellerne Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel i Nordsjælland og hotellet Sanders i det indre København.

Han var selv mødt op i retten og lagde ikke skjul på, at det ville blive udfordrende at være uden kørekort i halvandet år.

- Det er jo ingen hemmelighed, at jeg driver to hoteller i Tisvilde, og at jeg kører mellem København og dem, så det er da lidt beklageligt. Det er jo lidt kompliceret at tage det offentlige mellem København og Tisvilde, sagde Kølpin ifølge Ekstra Bladet i retten, men erkendte dog, at han må tage ansvar for sine egne handlinger.

Med til dommens længde, hører, at det var tredje gang, at Kølpin blev grebet i at køre for stærkt.

Tilbage i 2012 den 24. oktober 2012 kl. 19.32 fræsede han hen ad Grønningen i København med mindst 69 kilometer i timen.

På Grønningen er der 50 kilometers hastighedsbegrænsning, og Alexander Kølpin overskred således fartgrænsen med mere end 30 procent, hvilket kostede ham en frakendelse af kørekortet.
 
Tilbage den 29. september 2010 havde Alexander Kølpin også alt for travlt med at komme frem hurtigere end politiet tillader.
 
 
Her er den maksimalt tilladte hastighed 50 kilometer i timen, så der var tale om en overtrædelse på hele 82 procent, hvilket også kostede ham en frakendelse af kørekortet, da han havde en betinget frakendelse af kørekortet hængende over hovedet fra en fjerde færdselsforseelse begået før vanvidskørslen i september 2010.
 
Med dagens dom må man tørt konstatere, at Alexander Kølpin ikkke bliver klogere bag rattet med alderen, og dommeren sagde da også ved afsigelsen af dommen tirsdag, at Alexander Kølpin burde overveje at få en fartkontrol i sin bil.
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close