Nyheder10. oktober 2022

Alex Vanopslagh skal betale 30.000 kroner for at have brudt boligregler

Partiformanden er blevet pålagt at betale 30.000 kroner af Folketingets administration
Liberal Alliances leder har ikke opholdt sig i Struer det meste af året, som han ellers har skrevet under på, at han har. 
Liberal Alliances leder har ikke opholdt sig i Struer det meste af året, som han ellers har skrevet under på, at han har.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, skal betale 30.000 kroner, efter at han har brudt Folketingets regler for dobbelt husførelse.

Det oplyser partiet til Ekstra Bladet. Regningen kommer fra Folketingets administration, som fredag har truffet afgørelse i sagen.

Reglerne er konkret blevet brudt i forbindelse med registrering af en medlemsbolig i København, som partilederen har fået stillet til rådighed fra Folketinget. Det kunne Information afsløre tidligere på året.

Alex Vanopslagh har officielt haft adresse i en lejlighed i Struer siden juni 2020. Men på grund af adressen i Jylland har han også fået adgang til en lejlighed i København, som Folketinget har sørget for.

Aftalen har givet Alex Vanopslagh et årligt skattefrit tilskud på 30.000 kroner i dobbelt husførelse. Det er nogle af dem, han nu skal betale tilbage.

Efter at historierne er kommet frem i Information, har Alex Vanopslagh erkendt, at han har brudt reglerne om dobbelt husførelse. Han har over for Information kaldt sagen "pinlig".

Han har også fortalt Information, at han aldrig har sat sig ind i reglerne for Folketingets medlemsboliger. Han har nemlig ikke læst reglerne og betingelserne for den aftale, han har skrevet under årligt i de seneste tre år.

Siden sagen er kommet frem, har Alex Vanopslagh opsagt lejligheden i Struer. Han er i stedet flyttet ind hos sin kæreste.

Sponsoreret indhold