Nyheder24. august 2022

Alex Vanopslagh raser over Barbara Bertelsen-advarsel: - Det er en Monty Python-agtig farce

Partilederen i Liberal Alliance, 30-årige Alex Vanopslagh, er godt træt af, at Barbara Bertelsen blot modtager en advarsel for sin rolle i minksagen
Alex Vanopslagh (LA) har ikke været bleg for at kalde minksagen for "den største politiske skandale i nyere Danmarkshistorie ". 
Alex Vanopslagh (LA) har ikke været bleg for at kalde minksagen for "den største politiske skandale i nyere Danmarkshistorie ".
 Foto: Ritzau Scanpix

Reaktioner fra vælgere såvel som politikere vælter naturligvis frem på de sociale medier, efter statsminister Mette Frederiksen (S) tildelte departementschef Barbara Bertelsenen advarsel for sin rolle i minksagen onsdag eftermiddag.

Og der er naturligvis dem, der mener, at minksagen burde have haft flere ansættelsesretlige konsekvenser for hende.

En af de kritiske røster tilhører ikke overraskende Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, der bruger Twitter til at rase ud over afgørelsen.

Det er især styrelsen, der har siddet med afgørelsen af minksagen, som han beskylder for ikke at have været uafhængige nok.

– Barbara slipper med en advarsel. Det indstiller den super uafhængige Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som har Barbara som chef og Mette F som minister, skriver han.

En advarsel, som den Barbara Bertelsen har modtaget i dag, er den mildeste sanktion, som en embedsmand kan tildeles i tjenesteforseelse.

Og det finder Vanopslagh tilsyneladende så grinagtigt, at han sammenligner tildelingen med den ikoniske britiske kunstnergruppe, der lavede flere surrealistiske komediefilm og sketches i 70’erne.

– Monty Python-agtig farce det her, skriver Alex Vanopslagh, før han til sidst kommer med en opfordring til vælgerne, hvis stemmer han naturligvis håber på at gafle en del af ved det snarlige valg.

– Lad være med at genvælge Mette Frederiksen, hvis du ikke ønsker et klovnedemokrati, slutter han.

Statsminister Mette Frederiksen fortalte på et kort pressemøde i Aalborg kort efter tildelingen af advarslen, at hun fortsat har tillid til departementschef Barbara Bertelsen.

- Jeg har generelt tillid til danske embedsmænd, siger hun.

Mette Frederiksen siger desuden, at hun nu betragter sagen som afsluttet.

Sponsoreret indhold