Nyheder2. december 2022

Alex Jones har erklæret sig konkurs

Det kommer kort efter, at Alex Jones er blevet dømt til at betale omkring halvanden milliarder dollar i erstatning til de pårørende til ofre for et skoleskyderi
Alex Jones.
Alex Jones.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den amerikanske konspirationsteoretiker Alex Jones har erklæret sig personligt konkurs.

Erklæringen kommer kort efter, at Alex Jones er blevet dømt til at betale omkring halvanden milliard dollar i erstatning til de pårørende til ofre for et skoleskyderi.

I konkursbegæringen står der, at Jones har aktiver for mellem en million og 10 millioner dollar.

Det fremgår også, at han har udeståender for mellem en milliard og 10 milliarder dollar.

Alex Jones har i flere år påstået, at skoleskyderiet på skolen Sandy Hook Elementary i USA i 2012 var iscenesat og ikke fandt sted.

I skyderiet blev samlet 26 personer dræbt. De 20 af dem var skolebørn i alderen fra seks til syv år.

Alex Jones er vært og skaber af internetshowet Infowars. Han hører til på USA's yderste højrefløj.

Jones har til sine millioner af følgere påstået, at de etablerede medier og tilhængere af våbenkontrol havde fabrikeret tragedien på skolen, og at skyderiet var iscenesat med skuespillere.

En del af hans følgere har truet og chikaneret forældre, der mistede et barn ved massakren.

Alex Jones har tabt flere sager om ærekrænkelse, hvor han er blevet dømt til at betale store erstatninger til forældre, men også til en FBI-agent.

Infowars erklærede sig konkurs i april. Et andet firma, som Jones ejer - Free Speech Systems - blev erklæret konkurs i juli.

Så sent som torsdag vakte Infowars opsigt, da rapperen Ye - som er mere kendt under navnet Kanye West - medvirkede i programmet.

Han har efterfølgende fået skarp kritik for at sige i programmet, at han godt kan lide nazister. Alex Jones er i programmet ikke enig i udtalelsen.

Sponsoreret indhold