Nyheder15. november 2014

Aldrig hjemme om aftenen

Özlem Cekic drikker kaffe med fremmede
Tyrkiskfødte Özlem Cekic elsker at møde nye mennesker over en god kop friskbrygget kaffe.
Tyrkiskfødte Özlem Cekic elsker at møde nye mennesker over en god kop friskbrygget kaffe.
 Foto: Mikael RieckDen danske SF-politiker Özlem Cekic er en travl kvinde døgnet rundt. For når hun ikke prøver på at redde verden fra Christiansborg, bruger hun mange timer på at tage ud til fremmede og drikke kaffe.

LÆS OGSÅ: Astrid Krag: Så meget har jeg tabt mig

- Flere gange om ugen tager jeg ud til folk og drikker kaffe med dem helt privat. Det gør jeg for at forebygge det had, som nogle har til mig og etniske minoriteter. Jeg vil bygge broer. På den måde finder de ud af, at jeg ikke er så slem, fortæller Özlem til SE og HØR om det spøjse og noble koncept, som faktisk ikke er nyt.

LÆS OGSÅ: Søren Pind: Kvinderne vil ha' mig

I snart fire år har hun nemlig taget sig tid til kaffeslabberas, og det vil hun fortsætte med. Nu har hun endda lavet klare regler, så hun kan nå ud til flest mulige.

- Folk må være op til otte personer af gangen. Jeg bliver tit ringet op og spurgt, om jeg vil kigge forbi til en kop, og så er det jo fint, at vedkommende kan tage et par venner eller familie med, forklarer den kaffegalde SF'er.

LÆS OGSÅ: Simon Emil Ammitzbøll: Nu danner han par med kvinde

De pudsige brobygger-møder sker næsten altid i ly af mørket, siger Özlem om sit foretagende.

- Det er om aftenen, altså når jeg har fri for arbejde. Hvis man regner det hele sammen arbejder jeg nok mere end 60 timer om ugen, men heldigvis går det altså ikke ud over familien, siger hun.

LÆS OGSÅ: Özlem Cekic truet efter debat

Sponsoreret indhold