Alberte Winding: Træt af at være i underskud

Foto: Thomas Laursen

Foto: Thomas Laursen

Thomas Laursen

 

Alberte er blevet 51 år, og de 13 sange på hendes nye plade »Kommer hjem« er skrevet forrige sommer og indspillet i vinter. Alberte står selv for teksterne, mens Andreas Fuglebæk, som hun giftede sig med i februar, som hovedregel har skrevet musikken.

LÆS OGSÅ: Annette Heick i sit livs krise: Jeg kunne lægge mig i fosterstilling og tude

Sangerinden forklarer, at parret har gjort sådan, som man gjorde, da man som barn sad med to kassettebåndoptagere. Selve processen foregår bare i en slags musik-
app, Garageband på iPad, hvor man kan sende idéer til melodier og sangstumper frem og tilbage, til et nummer er færdigt.

LÆS OGSÅ: Mette Fugl står frem: Jeg har bevæget mig på kanten af en depression

– I mine 40’ere mistede jeg retningen lidt, fordi jeg plejede at lave musik med min eksmand, Jan Rørdam. Jeg sad derfor i en periode efter skilsmissen i regnvejr i sommerhuse, jeg havde lånt, og lyttede til afdæmpet akustisk musik som for eksempel Nick Drake og Bon Iver. Senere blev jeg introduceret til Andreas, der kom med i bandet, og som jeg siden blev kæreste med. Vi har genskabt den lyd og stemning, jeg kender fra min barndom fra de første solo-
plader med Paul McCartney og fra Neil Young og Bob Dylan. En enkel produktion, hvor hver enkelt musiker bidrager med sin egen historie, fortæller hun til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Ærlige Ulla Essendrop: Jeg kan hverken svømme eller lave mad!

Albertes forrige plade »Ønskescenariet« var mere melankolsk, mens »Kommer hjem« er anderledes optimistisk.

– Titlen er virkelig rammende for hele pladen. Jeg orkede ikke at være i underskud længere. Det kunne ikke passe, at det skulle være mig, der blev ved med at sidde hos veninder med tårerne løbende ned ad kinderne med mascara og det hele. Nu måtte jeg hjælpe nogen med et eller andet, altså. Så begyndte jeg at passe min guddatter, og der ændrede mit liv sig til det bedre. Det var så hyggeligt, og det hjalp simpelthen at låne en familie. Jeg havde jo selv skullet give slip på moderrollen, hvor man ikke skal have flere børn, og de voksne børn er flyttet hjemmefra. Det skulle jeg have tænkt på noget før. Jeg prøvede i første omgang at undgå børnefamilier og parforhold, fordi jeg ikke havde noget af det selv, men det var en fejl, siger hun til SØNDAG.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close