Nyheder8. maj 2016

Albert og Harald fra "Der kommer en dag": Vi græd meget

Selv om filmen ”Der kommer en dag” har en barsk historie, kan de to charmerende skuespillere næsten ikke lade være med at smile oven på deres filmdebut.

Harald og Albert fra "Der kommer en dag"

Tårerne triller. Både på skuespillerne og publikum.

Den nye danske film ”Der kommer en dag” er barsk. Og de to hovedrolleindehavere Albert Rudbeck Lindhart og Harald Kaiser er heller ikke i tvivl om, at det var en spændende og hård omgang at spille de to brødre, der i filmen ender på børnehjemmet ”Gudbjerg”, som er inspireret af 60’ernes virkelige drengehjem Godhavn, hvor tæv og ydmygelser var en fast del af hverdagen.

– Det var især hårdt at tænke på, at det var baseret på virkelighedens hændelser, siger 10-årige Harald, der spiller Elmer.

Ægte gråd
I rollen som Elmers storebror Erik ser man 14-årige Albert. De to brødre flytter ind på drengehjemmet, da deres mor bliver alvorligt syg og ikke længere kan tage sig af dem. For at forberede sig til rollen har Harald og Albert talt meget med Poul Erik og Arne, der på egen krop har oplevet Godhavns barske dannelsesmetoder.

– Det var hårdt at høre alt det, de har oplevet. Det gjorde indtryk at se to ældre herrer være så følelsesladede, siger Albert.

– Der er en scene, hvor det slet ikke er meningen, at vi skal græde, men vi begyndte bare at græde, for det var så sørgelig en scene. Først begyndte jeg at græde, og så begyndte Albert at græde, og så lå vi bare begge og græd, siger Harald og forklarer, at de græder meget i filmen.

– Jeg kan huske, at Albert lavede en scene, og da han var færdig, sagde vores instruktør: ”Albert, du kan godt stoppe med at græde”, og så sagde du, ”jeg kan ikke lade være”, griner Harald.

– Ja, når man tænker på, at det virkelig er sket for nogen, og man så er i gang med at græde, så bliver tårerne bare ved med at trille, siger Albert, der til daglig går i 8. klasse og bor i Vedbæk.

Skuespil og fysik
– Jeg bruger det meste af min fritid på skuespil, fortæller Albert, der har indtalt en række tegnefilm og spillet med i nogle kortfilm.

Harald går i fjerde klasse i København og har spillet med i nogle stykker på Det kongelige teater.

– Når vi kørte til Fyn på optagelser, sad han og læste i en eller anden tyk bog, og vi sad bare ved siden af og sagde: ”Hvad fanden laver du, Harald”, smiler Albert.

– Min mor købte en bog til mig, der hedder ”En rigtig god historie om næsten alt”. Og der stod noget om Albert Einstein, og så blev jeg bare megainteresseret i det, griner Harald, der er helt vild med fysik.

– Jeg er nok lidt nørdet, erkender Harald.

– Men det er på en fed måde, roser Albert.

Sponsoreret indhold