Nyheder22. august 2021

Afghansk flygtning gik i fødsel på evakueringsfly

Flyet landede i Tyskland, hvor kvinden blev hjulpet af læger med den sidste del af fødslen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/afghanistan.jpg
 Foto: Us Marines/Reuters/Ritzau Scanpix

Det måtte i forvejen have været en stresfyldt situation for en gravid, afghansk kvinde, der lørdag blev evakueret fra Kabul for at flygte fra Taliban.

Som om det ikke skulle være stressende nok at forlade sit hjemland i totalt kaos, gik kvinden pludselig i fødsel midt under flyveturen.

Det skriver Metro.

Kvinden fløj med et amerikansk militærfly, da hendes baby var på vej til verden.

Piloten valgte at sænke flyet ned i lavere luftrum for at øge trykket i flyet, hvilket var med til at stabilisere kvindens tilstand - og redde hendes liv.

Flyet landede i Ramstein Air Base i Tyskland, hvor amerikanske militærlæger hastede hen til kvinden og hjalp hende med den sidste del af fødslen.

Efterfølgende blev moren og den nyfødte pige transporteret til et nærliggende hospital. Meldingen lyder på, at de begge er i stabil tilstand.

Mange tusinder afghanere er lige nu på flugt fra landet, hvor Taliban i sidste weekend tog magten, efter vestlige styrker besluttede sig for at trække sig fra krigen.

Situationen har resulteret i et kæmpe kaos i Kabuls lufthavn, hvor enorme menneskemængder forsøger at komme med et fly ud af landet.

I løbet af den seneste uge er mindst 20 personer døde i lufthavnskaosset,

Videoer, der florerer på sociale medier, viser, hvordan desperate afghanere er faldet mange meter ned fra lettende fly, som de har hægtet sig på.

Sponsoreret indhold