Ærlig Kat Stephie Holst: Taler ud om druk og selvmordstanker

Kat Stephie Holst.

Kat Stephie Holst.

Foto: All Over Press

Den 31-årige "Sukkerchok"-babe er lige nu aktuel med singlen "Uden dig", der er et gammelt Sanne Salomonsen-nummer. 

Men i forbindelse med ”Uden dig” havde Kat Stephie Holst lidt problemer med stemmen og gik til en stemmeterapeut, som anbefalede hende en psykolog.

Kat Stephies far er i øjeblikket syg, og hun ved ikke, hvad han fejler. Det er noget, som påvirker den yndige sangerinde meget. 

– Jeg var totalt ræd. Jeg er ikke vant til sådan at snakke om problemerne, men allerede første gang var psykologen skidesød. Og det kan altså påvirke stemmen, hvis noget er galt indeni, smiler Kat, som straks oplevede en ”lavine af kreativitet”, da først hun havde fået talt ud om alvorlige emner som mobning, druk og selvmordstanker.

– I perioder har jeg drukket alt for meget, synes jeg. Pludselig var jeg også i byen tirsdag, onsdag eller søndag. Det kammede over. Det ligger lidt til branchen, og så er Danmark et alkohol-land. Folk synes nærmest, man er mærkelig, hvis man siger nej til en drink. Vi drikker for meget, men det er nærmest blevet normen, mener sangerinden.

Selvmordstankerne ligger heldigvis langt tilbage, dengang Kat Stephie Holst bare var en meget ung teenager med en del ekstra kilo på sidebenene.

– Jeg blev mobbet, og så kom tankerne om, at nu gider jeg ikke længere. At det måske var meget nemmere som en sidste udvej. Det er altså svært som teenager at blive drillet hver eneste dag. Men jeg tænkte heldigvis også, at det var kujonagtigt at efterlade min elskede familie, forklarer hun.

De tunge emner er også med i hendes sange, når hun senere i år barsler med helt nye på dansk.

– Kan jeg hjælpe bare ét menneske med mine egne oplevelser, så har jeg gjort noget. Jeg synes, unge mennesker er meget under pres i dag. De bliver for hurtigt voksne, mener Kat Staphie.

Læs mere om Kat Stephie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close