Nyheder 16. april 2014

Ærlig Christiane Schaumburg-Müller: Det skræmmer mig, at…

Den smukke TV-vært fortæller om kvindeidealer og vægt
Labre Christiane har været meget hysterisk med sin vægt. Det er der kommet en bog ud af.
Labre Christiane har været meget hysterisk med sin vægt. Det er der kommet en bog ud af.
Foto: AOP
Hun er kendt og kåret som en af de smukkeste kvinder i Danmark. Men TV-værtinden og skuespillerinden Christiane Schaumburg-Müller kan selv blive bekymret for, hvad det er, vi i dag ser som smukt og eftertragtet hos kvinder. Det ideal, der er i dag, er det de færreste, der kan leve op til, mener hun.

Og det kan være et problem - ikke mindst for unge piger.

- Jeg synes, det er skræmmende, hvordan kvindeidealet ser ud i dag, siger Christiane Schaumburg-Müller til Newspaq.

LÆS OGSÅ: Christiane: Jeg er klar til at takke nej

Da hun var yngre levede hun af at danse, og hun har altid holdt sig i god form. Men idealet har ændret sig så meget, at hendes sunde krop i dag ville blive klassificeret som noget andet.

- Når jeg i dag viser billeder fra mine teenage-år, hvor jeg ved gud var en slank pige, så siger folk "gud, hvor var du tyk, og hvor havde du store lår", fortæller hun.
Nutidens kvindeideal skræmmer Christiane Schaumburg-Müller (Foto: AOP)


- Og jeg tænker, at det var jeg ikke, men så føler jeg alligevel, at jeg skal undskylde det med at "sådan så man ud dengang". Jeg har aldrig følt, at jeg var tyk som teenager, men så skal jeg pludselig tænke, at det var jeg. At jeg var ret stor. Der er kommet et helt andet, absurd fokus, siger tv-værtinden og uddyber:

- Det har virkelig fået mig til at tænke. Jeg bliver virkelig skræmt, for hvad er det så for et ideal, vi lever under i dag? Hvis jeg havde været teenager nu, havde jeg sikkert haft anoreksi og alt muligt, fortæller hun ærligt.

LÆS OGSÅ: Christiane: Sådan bliver hun smuk

Nu udkommer hun i samarbejde med træneren Anne Bech med bogen "Dit Sunde Liv". En bog, der giver tips til og målrettede planer for et sundt og aktivt liv. Bogen er især rettet mod kvinder - ikke mod teenagere. Og det er der en grund til.

- Det er vigtigt for mig at kommunikere ud, at det her ikke er en bog til de unge piger. Jeg synes ikke, man skal gå i fitnesscenter som 15-årig. Der skal man dyrke motion for at have det sjovt og lave noget holdsport for at være sammen med andre. Man skal ikke gøre det for at få en pænere krop. Jeg vil stærkt fraråde den som guide for dem, for jeg synes ikke, man skal have fokus på sin krop på den måde som teenagere, siger hun.

Som idol og forbillede for mange kvinder ved Christiane Schaumburg-Müller godt, at hun har mulighed for at præge udviklingen.

- Med blogs og sociale medier er vi jo alle sammen blevet modeller i en eller anden form. Vi tager billeder af os selv og ved, hvordan vi skal posere for kameraet. Så på den måde er der et fokus, som er relativt stort. Det hele er så poleret, og vi viser den perfekte verden hele tiden.

LÆS OGSÅ: Christiane og L.O.C. køber velhaver-palæ

- Men jeg går ikke rundt og er konstant opmærksom på at være et forbillede. Jeg tænker mere, at de positive værdier, jeg har, kan være et forbillede. Dem kan jeg tage og give videre, såsom glæde og positivitet, at være oplyst og ikke at være bange for at fejle og spørge til råds. Min personlighed kan være smittende og positiv, og det kan jeg give videre.

- Jeg er meget opmærksom på for eksempel ikke at lægge billeder med seksuelle undertoner ud. Jeg lægger ikke billeder op af mig selv i undertøj og sexede poseringer, for det er ikke det, jeg står for, og det er ikke det, jeg har lyst til at give videre, siger tv-værtinden.

"Dit Sunde Liv" udkommer den 16. april.

Newspaq

Sponsoreret indhold