Nyheder10. september 2017

Ærlig Christian Bitz: Jeg drak for meget

Sundhedsguruen Christian Bitz fortæller nu, at han for år tilbage var lidt for glad for vin
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/0201.jpg
 (Foto: All Over)

Christian Bitz er kendt som sundhedsguruen, der prøver at guide danskerne til et sundt liv.

Men hans egne vaner har ikke altid været lige sunde. I et interview med Berlingske fortæller han, at han på et tidspunkt i sit liv drak lidt for meget vin, når han var alene.

- I en periode, hvor jeg boede alene for nogle år siden, tog jeg lige et glas vin, når jeg kom træt hjem sent om aftenen. Jeg har altid elsket god vin, hvilket jeg ikke var så stolt af, netop fordi jeg har en mission om at gøre danskerne sundere. En dag gik det op for mig, at jeg havde svært ved at nøjes med et glas eller to, hvis jeg først havde åbnet en flaske. Jeg tror, at den mekanisme, som vin satte i gang hos mig, i høj grad mindede om den følelse, man kan få ved at trøstespise, fortæller Christian i interviwet.

Som konsekvens af den dårlige vane, er han stoppet med at drikke, når han ikke er i selskab med andre.

- I dag drikker jeg kun vin, når jeg er sammen med andre ved sociale lejligheder, aldrig når jeg er alene. Og får jeg lyst til et glas vin på en hverdag, også hvis jeg er alene, finder jeg på noget andet at drikke, fortæller han også i interviewet.

Bitz var på grænsen af en spiseforstyrrelse

Christian Bitz har altid været en fortaler for et sundt liv, men på et tidspunkt var det faktisk ved at tage overhånd for sundhedsguruen.

Han har tidligere fortalt om, hvordan han i sine unge dage, da han arbejdede som model, havde et sygeligt forhold til mad.

- Jeg levede nogle år uden at finde nydelse i det, jeg spiste, har han fortalt i et interview med Femina.

Blandt andet kunne han finde på at brække sig, hvis han syntes, at han havde spist forkert.

- Jeg har ligget i en baggård og kastet en halv pizza op, fordi jeg synes, den var for fed. Og mens de andre gik til fest, lavede jeg mavebøjninger, så det var ved at være på grænsen til en spiseforstyrrelse, har veltrimmede Bitz fortalt til Pixel.tv.

Sponsoreret indhold