Nyheder29. januar 2024 (opd. 29. januar 2024)

Adskillige eksplosioner nær helligdom ved Damaskus

Der er hørt adskillige eksplosioner nær helligdom ved Syriens hovedstad

Et angreb nær moskéen Sayyeda Zeinab ved Syriens hovedstad, Damaskus, har kostet seks personer livet. Blandt de dræbte er flere iranere.

Det oplyser det sædvanligvis velorienterede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Israels angreb var rettet mod en base, der tilhører Hizbollah og Irans Revolutionsgarde, og seks mennesker blev dræbt, siger Abdel Rahman, der er leder af observatørgruppen.

Det er uklart, om der er civile blandt de dræbte.

En iransk kilde oplyste lidt tidligere til Reuters, at stedet, der er ramt, bruges af Irans Revolutionsgarde.

Israel har ramt et iransk "rådgivningscenter" i Syrien, skriver det iranske nyhedsbureau Tasnim.

Syriske militærkilder siger, at Israel angreb målet ved Damaskus fra Golan-højderne.

I weekenden blev tre amerikanske soldater dræbt og mange såret på en amerikansk base i det nordøstlige Jordan. USA siger, at Iran stod bag.

Det er uvist, om mandagens israelske angreb ved Damaskus er et svar på angrebet på amerikanerne.

Præsident Joe Biden har svoret at ville gengælde angrebet, som en proiransk gruppe i Syrien eller Irak stod bag ifølge de amerikanske oplysninger.

Syriens styre er i tæt alliance med Iran. Det har under den langvarige borgerkrig, der startede i 2011, fået militær og materiel støtte fra Revolutionsgarden i Iran.

I USA er der voksende pres på Biden for at få ham til at igangsætte et direkte angreb på Iran. Der henvises til, at Iran støtter Hamas i Gaza, den magtfulde hizbollahbevægelse i Libanon og houthi-oprørerne i Yemen.

Houthierne har de seneste mange uger angrebet den internationale skibsfart i Det Røde Hav. Blandt andet er flere Mærsk-skibe blevet angrebet.

Det har alvorligt forstyrret handelsruten. USA har sammen med Storbritannien sendt krigsskibe til området for at modgå houthiernes angreb. Danmark har en fregat undervejs til området ved Det Røde Hav og Adenbugten.

Sponsoreret indhold