ADAM FRA ”SOMMER”: HELT PRIVAT

I "Sommer" er det ikke til at finde ud af, om man kan lide ham. Der er noget hemmelighedsfuldt, mistænkeligt og latent eksplosivt over Sommer-familiens ældste søn, Adam, som er evigt forbitret på sin far, fumler rundt i kærligheden og bærer på den uoprettelige byrde, det er, når man som læge har været skyld i en patients død.

Akkurat den samme fornemmelse har man, når man møder skuespilleren Mikael Birkkjær, som lægger krop til rollen i den populære DR-
serie. Han er påfaldende tavs, og spørger man til hans privatliv, sender han én et fyrigt Adam-blik, der tydeligt afslører, at man er på vej ind på forbudt territorium. Ligesom sin Sommer-figur gemmer han også på en stor sorg. Han mistede nemlig sin far som helt ung.

Meget lukket
I 2004 trådte Mikael Birkkjær ud af Det Kongelige Teaters relativt anonyme og trygge rammer, var med i tre spillefilm og høstede fremragende anmeldelser for dem alle. Mange af hans kolleger ville give deres højre arm for den succes og berømmelse, der fulgte med.

Men Birkkjær var yderst afmålt, hvilket blandt andet gratisavisen Urban fik at føle: Nogle får aldrig den chance, burde du ikke bare være taknemmelig og tage imod? ville avisen vide.

Men nej: - Hvorfor skulle jeg dog det? Nogle kalder det berømmelsens sødme, men jeg kan ikke være i det cirkus. Jeg går op i at være god til det, jeg laver, men alt det kendtheds-noget interesserer mig ikke. Mit privatliv, det er mit, sagde han dengang.

Hemmelig kæreste
Men den ovenstående beskrivelse med villa, kæreste og ekskone passer faktisk meget godt på Mikael Birkkjærs privatliv. Hans tilværelse har dog ikke udelukkende været en dans på roser.
Mikael er født den 14. september 1958. Han runder altså et skarpt hjørne, når han senere på året bliver 50, men har ikke tænkt sig at gøre et stort nummer ud af det.

- Allerhelst vil jeg bare rejse væk, har han sagt til Ekstra Bladet.

Han er vokset op i Valby. Som 14-årig oplevede han den smerte, at hans far, som var VVS-sælger, døde af kræft - kun 37 år gammel. For en teenagedreng var det gruopvækkende at opleve smerten og døden på så tæt hold.

- Min far havde ondt og var bange. Han gjorde alt for ikke at vise os det. Det var svært, fordi han samtidig skulle forholde sig til det helt urimelige, at det netop ramte ham, har Birkkjær forklaret til B.T.

I dag bor den 49-årige skuespiller igen i Valby i en villa tæt på Toftegaards Plads. Tidligere var han gift med skuespillerkollegaen Tammi Øst. Parrets to børn, Rasmus, som i dag er 17 og Andrea på 15, er blevet boende hos deres far, efter at Øst og Birkkjær blev skilt i 2002.

Han er ikke ledig på markedet, men er tavs om, hvem hans nuværende kæreste er.
- Der er ingen, som behøver at vide, hvem jeg går og kysser på, siger han.

Læs hele portrættet af Mikael Birkkjær i SE og HØR.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close