Nyheder 9. maj

Aarhus fyrer alle parkeringsvagter - for at ansætte dem igen!

Aarhus Kommune er i gået i gang med at fyre alle parkeringsvagterne. Kommunen ønsker nemlig at ændre en række ansættelsesvilkår
Aarhus Kommune er gået i gang med at fyre alle parkeringsvagterne - for at ansætte dem igen under ændrede vilkår. 
Aarhus Kommune er gået i gang med at fyre alle parkeringsvagterne - for at ansætte dem igen under ændrede vilkår.
Foto: Ritzau Scanpix

Aarhus Kommune er gået i gang med at opsige alle byens parkeringsvagter. Det skyldes, at kommunen ønsker at ændre en række ansættelsesvilkår.

Det skriver Århus Stiftstidende.

De i alt 25 parkeringsvagter får tilbud om at fortsætte i jobbet. Men det kræver, at de accepterer at give afkald på flere fordele, som deres nuværende lokalaftaler med kommunen rummer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det gælder en flekstidsordning, betalte pauser og et årligt ulempetillæg på knap 10.000 kroner, skriver lokalmediet. Desuden har de betalte fridage den 5. juni, 24. december og 31. december.

Det mister parkeringsvagterne, hvis de går med til at fortsætte med at arbejde for Aarhus Kommune.

Til gengæld vil kommunen fortsat tilbyde den samme løn.

Der er ifølge Aarhus Kommune to grunde til ønsket om at ændre i cityassistenternes ansættelsesvilkår.

Den ene er, at de sammenlignet med andre grupper af kommunalt ansatte på teknik- og miljøområdet har "fordelagtige ansættelsesvilkår".

Derfor ønsker kommunen en ensartethed, siger Kim Gulvad Svendsen, der er chef for byliv og medborgerskab i kommunen, til mediet.

- For det andet er der gang i en opgaveændring, så assistenterne fremover kan komme til at løse nye opgaver omkring blandt andet tilsyn. Vi ønsker ansættelsesvilkår, der passer med de fremtidige arbejdsopgaver, siger han.

Kim Gulvad Svendsens forventer, at langt de fleste vil sige ja til at arbejde under de ændrede vilkår.

FOA oplyser til Århus Stiftstidende, at fagforbundet har forhåbninger om at indgå nye lokalaftaler med kommunen. Det er FOA, der organiserer cityassistenterne i kommunen.

/ritzau/

Sponsoreret indhold