Nyheder8. april 2016

Ålen stopper som direktør på Zentropa

Peter Aalbæk Jensen er "mæt af dage" og giver ansvaret for Zentropa videre til fem personer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aallen-peter.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Filmselskabet Zentropa skal i fremtiden klare sig uden sin altid markante og provokerende direktør Peter Aalbæk Jensen.

I en pressemeddelelse skriver "Ålen", som han er kendt som i medierne, at han er "mættet" af arbejdet som direktør.

Derfor har han valgt at trække direktørstikket fredag, samme dag som han fylder 60 år. Og det sker vanen tro med en provokerende salut til Det Danske Filminstitut.

- Jeg kan mæt af dage glæde mig over seneste markante sejre: Firmaets triumf over arvefjenden Det Danske Filminstitut, hvis ledelse nu i to markante sager mod Zentropa har lidt ydmygende nederlag.

- Først underkendelsen ved Revisornævnet, derefter Justitsministeriets kendelse om DFI's ulovlige idømmelse af skærpet tilsyn af Zentropa, skriver Peter Aalbæk Jensen.

Peter Aalbæk har været direktør for Zentropa i næsten 25 år, hvor han har været med til at sætte adskillige prisvindende film i søen.

Ikke mindst samarbejdet med instruktøren Lars von Trier har trukket overskrifter og sat selskabet på verdenskortet.

Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier ejer også en fælles del af virksomheden på 25 procent, og det ejerskab fortsætter. Kristian Levring ejer yderligere 25 procent og Nordisk Film 50 procent.

Ålen er da heller ikke helt færdig med filmbranchen og siger, at han vil fortsætte sit arbejde som igangsætter af filmprojekter.

- Selv vil jeg fortsætte mit virke som igangsætter af filmprojekter. Dette har jeg flirtet med i nogle år, skriver han og nævner blandt andet filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q.

Sponsoreret indhold