Nyheder4. april 2023

Aalborg Zoo bringer en særlig efterlysning: Har du spottet dette dyr?

Den zoologiske have har i øjeblikket brug for al den hjælp, de kan få, således de kan forsøge at redde den truede dyreart
Kirkeuglen er Danmarks mindste ugle og er ca. på størrelse med en solsort. 
Kirkeuglen er Danmarks mindste ugle og er ca. på størrelse med en solsort.
 Foto: Ritzau Scanpix

Er du bosiddende i det nordjyske, eller ved du, hvor landets mindste ugle opholder sig? Så hører Aalborg Zoo gerne fra dig.

Tirsdag har den zoologiske have nemlig bragt en efterlysning, eftersom de er på udkig efter kirkeugler, da der kun er en ganske lille bestand tilbage i landet.

Det skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

Forklaringen skal findes i, at kirkeuglen ikke længere er en af de mest almindelige arter i landet, da de seneste års landskabsudvikling har skabt svære betingelser for kirkeuglen. Den mangler simpelthen føde for at overleve og yngle.

Derfor vil den zoologiske have gerne i kontakt med personer, som har en kirkeugle, eller som ved, hvor de holder til, således Aalborg Zoo kan udføre livreddende førstehjælp til de trængte fugle.

Arbejdet består blandt andet i tilskudsfodring med daggamle kyllinger, således uglerne kan få et tilstrækkeligt grundlag for at øge overlevelsen af deres unger. Herudover vil Aalborg Zoo hjælpe med opsætning af redekasser, der afhjælper manglen på naturlige steder at placere en rede.

Har man en kirkeugle, eller bor man et sted, hvor de kan holde til, kan man altså hjælpe ved at få opsat en redekasse ved at kontakte den zoologiske have.

Det er da heller ikke noget nyt, at kirkeuglen er truet i Danmark.

Emnet har nemlig fået en del opmærksomhed de seneste år, og tilbage i 2020 blev der blandt andet etableret en national arbejdsgruppe under vildtforvaltningsrådet med målet om at skabe et større fokus på dyrearten.

Miljøminister Lea Wermelin gav derfor også tilsagn om økonomisk støtte i 2021, hvor gruppen blandt andet sørgede for bedre levesteder for kirkeuglerne.

Sponsoreret indhold