Nyheder15. april 2024 (opd. 15. april 2024)

87 procent har stemt ja til ny overenskomst

OK24 er vedtaget med stort flertal

Der var stor enighed om at sige ja til de offentlige overenskomster, som har været til afstemning.

En opgørelse, som FH og Forligsinstitutionen har offentliggjort, viser at overenskomsterne er vedtaget med 87 procent ja-stemmer.

Stemmeprocenten er opgjort til 66.

- I kan blandt andet se frem til fornuftige lønstigninger, som hjælper til at dække det hul, som de seneste års store inflation har skabt, siger FH-formand Morten Skov Christiansen i en video på hjemmesiden.

Der var i alt 421.822 stemmeberettigede i afstemningen.

Tilfredsheden med overenskomsten har været størst hos blandt andre den akademiske fagforening DM, Danske Tandplejere, Skolelederforeningen og Dansk Socialrårdgiverforening, hvor ja-procenten var over 96.

Omvendt var tilfredsheden mindre udtalt hos Danske Bioanalytikere, hvor ja-procenten kun lød på 65,5 procent, mens 75,3 procent af medlemmerne hos 3F gav udtryk for, at de var tilfredse med aftalen.

Hos Forhandlingsfællesskabet, der har forhandlet aftalerne på det kommunale og regionale område hjem, er formand Mona Striib glad for, at aftalen er stemt igennem med stor opbakning.

- Det understreger, at vi ved OK24 har sikret en lang række gode resultater, som vi kan være rigtig stolte af.

- Vi har blandt andet sikret reallønsfremgang for alle ansatte og forbedringer i forhold til fleksibilitet, arbejdsmiljø, den danske model og barsel, siger Mona Striib i en pressemeddelelse.

På arbejdsgiversiden er der ifølge Forligsinstitutionen 100 procent enighed om at sige ja til overenskomstresultatet.

Overenskomsten gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. april og to år frem.

Sponsoreret indhold