Nyheder25. december 2017

69-årige Sonja Oppenhagen: Jeg føler mig stadig ung

Skuespillerinden Sonja Oppenhagen er vokset op i spotlightet, og hun drømmer om at fortsætte længe endnu.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/ssss.jpg
 (Foto: All Over Press)

Når årets sidste dag indtræffer, står Sonja Oppenhagen på scenen og gør noget af det, hun holder allermest af.

Foran et festklædt publikum får hun lov til at optræde, når stykket "I sidste øjeblik" får premiere.

Sådan har hun stået hundredvis af gange før, og står det til 69-årige Sonja Oppenhagen, så fortsætter det sådan.

- Jeg elsker mit arbejde. Det er lige så stor en del af mig, som den private Sonja er. Den private Sonjas liv har været fyldt med teatret, forklarer skuespillerinden.

I stykket spiller hun en af tre ældre veninder, som forsøger at få det bedste ud af livets kapitel, men selv er det med alder ikke noget, hun bruger meget energi på.

- Alder er noget mærkeligt noget. Jeg tænker ikke på, at jeg bliver et år ældre, men jeg kan se på mine børn og børnebørn, at det gør jeg. Men i hverdagen er det ikke noget, jeg tænker over, fordi jeg er glad for mit arbejde og holder mig aktiv.

https://imgix.seoghoer.dk/sonja_dm-027.jpg

Foto: Dan Mariegaard

- Jeg synes jo stadig, at jeg er ganske ung, men jeg er røget over i den ældre gruppe, siger Sonja Oppenhagen, som har været en del af den danske underholdningsbranche i længere tid end de fleste.

Som blot niårig blev hun optaget på balletskolen på Det Kongelige Teater, og siden da har hun befundet sig i teatrets verden.

Da hun fik tilbudt rollen i "I sidste øjeblik", var hun ikke et sekund i tvivl om, hvad hendes svar skulle være.

- Jeg synes, stykket er et fantastisk relevant stykke. Jeg kommer jo også selv op i årene, og der sker mange ting, når man bliver ældre, forklarer hun og uddyber:

- Der er en form for usynlighed, og man begynder at miste sine nærmeste venner, og når man gør det, mister man også en form for dokumentation for sit eget liv.

At premieren finder sted på årets sidste dag, og at juletiden derfor også står på kostumeprøver og forberedelser, generer hende ikke.

- Jeg elsker at spille nytårsaften. Det er så festligt, fordi publikum er festklædt og i godt humør, så det er en helt speciel følelse at optræde nytårsaften, siger Sonja Oppenhagen og tilføjer:

- Jeg er jo vant til, at der aldrig er to dage, der ligner hinanden. Sådan har mit liv altid været. Så det tænker jeg ikke på, jeg tager bare højde for det.

Forestillingen "I sidste øjeblik" får premiere 31. december på Folketeatret i København.

Med på rollelisten er blandt andre også Lisbet Dahl og Elsebeth Steentoft.

Sponsoreret indhold