Nyheder10. oktober 2022

228 mennesker mistede livet i flystyrt - i dag begynder retssagen

I denne uge begynder den længe ventede retssag, hvor flyselskabet Air France er anklaget for uagtsomt manddrab efter flykatastrofen, der fandt sted tilbage i 2009
Pårørende
Familier og advokater står sammen i forbindelse med begyndelsen på den lange retssag, som forventes afsluttet i december.
 Foto: Ritzau Scanpix

For knap 13 år siden fandt en af de mest tragiske flykatastrofer sted.

Den 31. maj 2019 styrtede et Air France A330-fly, som havde kurs mod Paris, nemlig i Atlanterhavet, og det medførte, at 228 ombordværende mennesker mistede livet heriblandt en dansk kvinde.

Flystyrtet sendte chokbølger gennem hele verden, og der gik flere år, før man fandt årsagen til, hvorfor flyet styrtede ned. Men da ulykken var afdækket, blev chokket dog ikke mindre.

Her stod det nemlig klart, at der havde været kaos i cockpittet kort forinden styrtet, og at det i sidste ende var piloternes handlinger, som endegyldigt forseglede flyets skæbne.

Efterfølgende har de pårørende til de mange, der mistede livet, ønsket at holde flyselskabet Air France samt Airbus ansvarlige for ulykken, og derfor står selskaberne nu overfor en ni ugers lang retssag, som starter i denne uge. Det skriver Reuters.

Flystyrtet
Blandt de 228 ofre var en 48-årig dansk kvinde.
 Foto: Ritzau Scanpix

Airbus hævder, at det er piloterne, der var skyld i styrtet, mens flyselskabet mener, at det var forvirrende alarmer, der overvældede piloterne, hvorfor flyet endte i havet.

Det er første gang, at de to franske virksomheder bliver dømt for uagtsomt manddrab efter et flystyrt, og ingen af de to selskaber ifølge mediet ønsket at kommentere sagen forud for retsmøderne.

Retssagen forventes at vare frem til den 8. december.

Sponsoreret indhold