21-årig sangerinde er årets vinder af Melodi Grand Prix

21-årige Anja Nissen skal repræsentere Danmark ved Eurovision.

21-årige Anja Nissen skal repræsentere Danmark ved Eurovision.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Vinderen af årets Melodi Grand Prix er sangerinden Anja Nissen med nummeret "Where I Am". Hun bliver dermed Danmarks repræsentant i Eurovision Song Contest, der afholdes til maj i Kiev i Ukraine.

Australskfødte Anja Nissen vandt konkurrencen foran ni andre håbefulde sangere, som lørdag aften var på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning for at kæmpe om sejren i Danmarks største sangkonkurrence.

Anja Nissen deltog også i Dansk Melodi Grand Prix sidste år med "Never Alone". Og i 2014 vandt hun også den australske udgave af The Voice med Black Eyed Peas-medlemmet will.i.am. som mentor.

Anja Nissen er født og opvokset i Sydney i Australien, men begge hendes forældre er danske.

Det er både seerstemmer og jurymedlemmerne, som har afgjort årets melodigrandprix. Anja Nissen fik 64 procent af stemmerne.

I år bestod juryen ikke som tidligere af folk, der beskæftiger sig professionelt med musik. Derimod bestod juryens medlemmer af fem melodigrandprix-fans.

Juryens mening vægtede 50 procent i den indledende runde og stod også for 50 procent af stemmerne i den endelige og afgørende runde.

Seernes stemmer stod for de øvrige 50 procent af stemmerne i begge afstemningsrunder.

Ud over Anja Nissen havnede Johanna Beijbom med nummeret "A.S.A.P." og Ida Una med nummeret "One" i konkurrencens top tre.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close