Nyheder13. november 2009

2012: Klichéfyldt actionbrag

Den amerikanske storfilm med danske Zlatko Buric må nøjes med 3 SE og HØR-logoer
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/film-og-tv/anmeldelse2012-jpg.jpg

Den 21. december 2012 slutter maya-indianernes kalender, og derfor går Jorden under på den dato, hvis man skal tro et gammelt sagn.

Det tema tager Roland Emmerich op i "2012", hvor man dog får en meget hurtig og meget videnskabelig forklaring på, hvorfor en række jordskælv og dertilhørende tsunamier, samt et så fint begreb som jordpladeforskydning, er ved at betyde planetens totale undergang.

Derfra går det over stok og sten i et tempofyldt actionbrag, der desværre er proppet med klicheer og et forudsigeligt plot.

Vores helt er Jackson Curtis (John Cusack), en udbrændt og fraskilt forfatter, der ender på flugt fra et snart ødelagt Californien sammen med sine 2 børn, sin ekskone og hendes mand.

Undervejs bliver den russiske rigmand Yuri en del af plottet. Han portrætteres af "Taxa"-skuespilleren Zlatko Buric, og set med dansk-kroatiske briller må man glæde sig over hans fremragende præstation.

Vi kommer næsten hele verden rundt i "2012", som er proppet med fede effekter. Det ser yderst troværdigt ud, når hele Las Vegas er ved at styrte i grus, og derfor er filmen bestemt underholdende.

Men selv om tempoet er højt, er handlingen desværre så tynd, at 2,5 time virker som i hvert fald en halv time for meget i mørket, og det meget overfladiske persongalleri gør, at man i stedet for at heppe på filmens hovedpersoner til sidst nærmest er ligeglad.

"2012" skal derfor ses udelukkende for effekternes skyld, men de er også 3 SE og HØR-logoer værd.

Sponsoreret indhold