Nyheder24. maj 2023

15-årig dreng varetægtsfængsles efter røveri

Fem unge er anholdt i røverisag. En 15-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i den forbindelse

Søndag 7. maj blev tre unge udsat for røveri i Herlev. Nu er fem unge blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen.

En af dem, en 15-årig dreng, er varetægtsfængslet.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

De resterende fire unge er fortsat på fri fod men sigtet. Ifølge anklager Mads Strandberg Pedersen kan de også forvente at blive tiltalt i sagen.

- De fem er en gruppe af utilpassede unge, som vi i politiet har haft stor opmærksomhed på de sidste par måneder, siger politikommissær og leder af lokalpolitiet i Herlev Lars Jørgensen.

De fem er alle mellem 14 og 15 år gamle.

Kort før røveriet blev en af de unge mistænkte dømt for vold, røveri og vidnetrusler mod en 14-årig dreng i Herlev.

Det overfald fandt sted i slutningen af februar 2023.

Det er primært på grund af den tidligere dom, at den 15-årige dreng bliver varetægtsfængslet for fire uger. Beslutningen blev taget af Retten i Glostrup.

- Den 15-årige dreng er blevet varetægtsfængslet, idet retten har fundet, at der en risiko for, at han vil begå yderligere kriminalitet, og at der er en risiko for, at han vil påvirke vidner i sagen, siger Mads Strandberg Pedersen til Ritzau.

Drengen opholder sig nu på en sikret ungdomsinstitution, da han varetægtsfængsles i surrogat på grund af sin unge alder.

Ifølge meddelelsen er det relativt sjældent, at så unge mennesker bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Nogen af dem er under den kriminelle lavalder. Ifølge Mads Strandberg Pedersen vil de også kunne forvente at blive tiltalt i sagen.

- Efterforskningen fortsætter efter dagens fængsling, og vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen eller lignende sager, siger Lars Jørgensen.

/ritzau/

Sponsoreret indhold