Nyheder30. april 2024

14-årige Gustav hitter: Mange vil have fingre i hans creme mod hudsygdom

14-årige Gustav Kalmar fra Ryomgård har opfundet en creme som kan lindre sin mors psoriasis. Nu vil andre have fat i den
14-årige Gustav Kalmar fra Ryomgård har opfundet en creme som kan lindre sin mors psoriasis. Nu vil andre have fat i den.
14-årige Gustav Kalmar fra Ryomgård har opfundet en creme som kan lindre sin mors psoriasis. Nu vil andre have fat i den.
 Foto: TV 2 ØSTJYLLAND

Det har tikket ind med beskeder og opkald på Gustav Kalmars mobil.

"Kan man få mere information om cremen?"

"Kan jeg købe cremen?"

"Hvor kan jeg købe den?"

Siden TV2 Østjylland fortalte historien om 14-årige Gustav Kalmar fra Ryomgård, der har opfundet en creme til at lindre sin mors psoriasis, har han oplevet en stor interesse for sit produkt.

- Jeg tænkte, what. Jeg tænkte ikke, det ville være det, der kom til at ske, siger Gustav Kalmar.

Psoriasis er en hudsygdom, som giver udslæt og kløe. Med ønsket om at hjælpe sin mor med hendes lidelse, gik Gustav Kalmar i september sidste år i gang med at eksperimentere med forskellige cremer. Målet var at lindre generne ved psoriasis.

Og nu er mange andre end hans mor interesseret i cremen. Gustav Kalmar fortæller, at han har fået omkring 60 henvendelser fra folk, der gerne vil købe cremen.

- Jeg kommer da til at tænke, at det jo er rigtig mange, jeg vil kunne hjælpe med denne her creme, og det, jeg synes, er rigtig spændende, siger den 14-årige.

Hans mor Helle Kalmar har også tidligere udtalt sig positivt til TV2 Østjylland om sin søns produkt.

- Jeg kommer helt klart til at bruge det. Det har haft god virkning på mig, og i forhold til at bruge hormoncreme, som har bivirkninger, så er det her at foretrække, har Helle Kalmar fortalt til TV2 Østjylland.

Men Gustav Kalmar har dog ikke uanede mængder af sin creme.

- Lige nu sælger jeg ud fra de rester, jeg har fra mine eksperimenter, siger Gustav Kalmar.

Ud over at hjælpe sin mor har hele projektet med cremen været en del af konkurrencen Unge Forskere, og for nylig vandt Gustav Kalmar 1. præmie i sin kategori ved et stort show i København.

Selvom de mange henvendelser handler om cremen, så er der også flere, der takker ham for hans gode forskningsarbejde.

- Der er også nogle grafiske designere, der har kontaktet mig og sagt, at de gerne vil hjælpe med at lave emballagen, siger Gustav Kalmar.

Han vil prøve at tage kontakt til firmaer, der kan producere hans creme, så flere kan købe den.

- Jeg håber, at jeg kan hjælpe så mange som muligt med deres psoriasis, og at folk bliver glade for cremen og bliver ved med at købe den, siger den unge forsker.

Men indtil det lykkes, så kan man stadig skrive til Gustav Kalmar og komme på en liste, så man måske kan få produktet, hvis der bliver produceret mere.

Den unge forsker afslører, at han har ansøgt om at være med i det nye DR-program "Løvens Hule Junior", som ruller over fjernsynet til efteråret.

Sponsoreret indhold