Nyheder30. december 2022

12 arbejdere dræbt ved jihadist-angreb i Syrien

Det sker dagen efter syrisk-kurdiske styrker bebudede en offensiv mod jihadister
Der er mange grupperinger og mange spændinger i Ykrit, Demonstranter protesterer mod en tilnærmelse mellem Syrien og Tyrkiets ledere.
Der er mange grupperinger og mange spændinger i Ykrit, Demonstranter protesterer mod en tilnærmelse mellem Syrien og Tyrkiets ledere.
 Foto: Ritzau Scanpix

Mindst 12 oliearbejdere i det østlige Syrien blev fredag dræbt ved et angreb på et oliefelt vest for byen Dier ez-Zur, oplyser menneskerettighedsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Angrebet, der var rettet mod oliearbejdernes busser, sker dagen efter syrisk-kurdiske styrker bebudede en offensiv mod jihadister.

Ifølge Sohr blev angrebet udført med både sprængstoffer og skydevåben. En celle fra Islamisk Stat, IS, har taget skylden for angrebet.

Jihadister har ifølge Sohr tidligere udført angreb i området.

Det statslige syriske nyhedsbureau, SANA, skriver, at der var ti dræbte ved "terrorangrebet" mod oliearbejdere fra al-Taim-oliefeltet, som er under den syriske regerings kontrol.

Selv om Islamisk Stats tidligere "kalifat" i Syrien blev nedkæmpet for knap fire år siden af navnlig kurdiske styrker understøttet af USA, så fortsætter bevægelsen med at tage skylden for angreb i både Syrien og Irak.

Kurdiskledede soldater i De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) siger, at de har indledt en offensiv mod IS efter et nyligt jihadist-angreb på et fængsel i Raqqa - jihadisternes tidligere bastion i det nordlige Syrien.

Operationen udføres sammen med en amerikanskstøttet anti IS-koalition.

Tyrkiet støtter oprørere i Syriens nordlige grænsezone, men kæmper mod Syriens kurdere, der opfattes som uløseligt knyttet til PKK - den forbudte kurdiske bevægelse i Tyrkiet, som er på EU's og USA' lister over terrorbevægelser.

Efter Islamisk Stat erobrede store områder i Irak og Syrien, som det styrede med brutalitet, indtil lokale kurdere støttet af USA nedkæmpede dem.

Sponsoreret indhold