Nyheder19. februar 2024

113 forældre med opråb til skoleledelse: Trusler med kniv, seksuelle krænkelser og "11-års tæsk"

113 forældre på Agedrup Skole i Odense mener, at nogle af elevernes adfærd er løbet løbsk – og de ansatte gør ikke nok, mener forældrene
Bekymrede forældre fremturer i en bekymringsskrivelse med voldsomme anklager mod ledelsen på Agedrup Skole samt Odense Kommune.
Bekymrede forældre fremturer i en bekymringsskrivelse med voldsomme anklager mod ledelsen på Agedrup Skole samt Odense Kommune.
 Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Skandale på Borup Skole: "En tragisk sag"

Efter skandalen på Borup Skole pibler det nu frem med utilfredse forældre i opråb omkring elevernes adfærd på deres børns skole.

TV 2 Fyn skriver om Agedrup Skole i Odense, hvor 113 forældre har sat deres underskrift på et brev, hvori skolens ledelse og embedsværket får kras kritik.

Forældrene mener, at der på grund af manglende konsekvenser er opstået en kultur blandt eleverne, som er forrået og brutal.

I bekymringsskrivelsen oplistes en lang liste af konkrete episoder, som er skræmmende læsning for de fleste forældre, som har skolebørn.

Der er 17 punkter i skrivelsen, og blandt dem nævnes krænkelser af seksuel karakter, trusler med kniv helt ned til 4. årgang, salg af euforiserende stoffer, ligesom børn, der fylder 11 år, angiveligt får noget, der hedder "11-års tæsk".

"Konsekvensløs pædagogik"

I brevet, der er sendt til flere medier, og som TV 2 Fyn er i besiddelse af, lyder det fra forældrene, at de har forsøgt at råbe op omkring problemet, men at lærerne virker "handlingslammede, frustrerede, trætte og opgivende", ligesom de betegner skolens påfaldende tavshed for "konsekvensløs pædagogik".

TV 2 Fyn skriver, at de forsøger at få en kommentar fra ledelsen på Agedrup Skole og Odense Kommune.

Sponsoreret indhold