Krimi11. august 2020

Kæmpe narkofangst i København

Fem personer er blevet anholdt og sigtet for at smuglet store mængder narko ind i Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/politi_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det er bestemt ikke små mængder narko, som Københavns Politi og Særlig Efterforskning Øst har sigtet fem personer for at have bragt til Danmark.

Det fortæller leder af Særlig Efterforskning Øst, politiinspektør Mads Helios, i en pressemeddelelse efter aktionen mandag.

- Vi mistænker de fem mænd for at være en del af en større kriminel organisation, der igennem noget tid har stået for at smugle kokain og anden hård narkotika ind i Danmark.

- Efterfølgende har de stået for distributionen herhjemme. Samtidig har den person, vi mistænker for at være bagmanden, relationer til en kriminel gruppering, siger han i en pressemeddelelse.

Lang efterforskning

Anholdelserne af de fem mænd, som er i alderen 23 til 38 år, sker efter en længere efterforskning. Sigtelserne spænder fra to kilo til 166,5 kilo narko.

- Vi har anholdt de personer, som vi betragter som de centrale figurer, men vi vil i den kommende tid efterforske yderligere for at afdække flere led i den kriminelle organisationen.

- Derfor udelukker vi ikke flere anholdelser i den kommende tid, siger Mads Helios.

Aktionen foregik på syv forskellige adresser, og politiet beslaglagde i forbindelse med anholdelserne 2,9 kilo kokain, 250 gram amfetamin og en for pressen ukendt mængde kontanter.

De fem personer vil blive stillet i grundlovsforhør i løbet af tirsdagen.

Sponsoreret indhold