Kendte21. juli 2020

Troels Lyby opløst i tårer for åben skærm

Den populære danske skuespiller gav op og lod tårene trille i DR1-programmet "Sommertogtet - Lyden af vores land"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dory4.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Undervejs kunne solbrillerne og hatten camouflere alle Lybys mange følelser.

Men da musiker og tidligere Turboweekend-fronfigur, Silas Bjerregaard, lod de sidste toner af sin version af Jacques Brel-klassikeren fylde den sydfynske havn, kunne den 53-årige skuespiller ikke holde dem tilbage længere.

- Det er bare høfeber. Du skal ikke tro noget, Silas, forsøgte han i DR-programmet at forklare sig.

- Det var fandeme fint, mand. Så vildt, fortsatte Troels Lyby.

Du kan se klippet her.

Silas Bjerregaards rørende udgave af den belgiske "Ne me quitte pas" gik altså rent hjem hos Lyby, der i løbet af denne sommer er taget på "Sommertogtet" som vært, sammen med nogle af landets mange musikere, der undervejs skal fremføre deres yndlingssange.

Bjerregaard havde oversat den rørende sang til 'Du må ikke gå' - og den er i øvrigt også er at finde på hans ep 'Skygger for solen', der udkom tidligere i år.

- Ej, men det var både oversættelsen og sangen, der gjorde udslaget, siger Troels Lyby om episoden, som du kan se på Danmarks Radios hjemmeside eller i programmet "Sommertogtet - Lyden af vores land" på DRTV.

Overfor DR uddyber han, hvordan sangen lige netop trykkede på tårekanalen hos ham.

- Der er både den her desperation og melankoli over, at det allerede er sket. Og den her fornemmelse af at tale ud i blå luft til sidst. Kvinden er gået. Det berørte mig. Det trykkede på præcis den nerve, hvor man bliver grådlabil, lyder det fra Lyby.

Troels Lyby danner par med kollegaen Cecilie Stenspil, med hvem han har sønnen Samuel. De to mødte hinanden, da de arbejdede sammen på musicalen "Next to normal" i 2012 og blev efterfølgende kærester.

Sponsoreret indhold