Kendte9. juni 2020

Daniel Radcliffe siger fra overfor "Harry Potter"-forfatter

J. K. Rowling, der står bag "Harry Potter"-bøgerne, er kommet i modvind efter et tweet, som nogle mener er transfobisk
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_10237024ce.jpg
 Foto: MEGA

Det går stærkt på nettet, hvor en shitstorm kan vokse ud af et enkelt tweet.

Netop det scenarie udspiller sig for "Harry Potter"-forfatteren J. K. Rowling, som har fået dele af LGBT+-miljøet på nakken. Til en artikel, hvor begrebet 'mennesker, der menstruerer', kommenterede forfatteren:

"'Mennesker, der menstruerer.' Jeg er sikker på, at der engang fandtes et ord for de mennesker. Er der nogen, der kan hjælpe mig?" Hvor forfatteren tydeligvis vil have, at følgerne skal svare kvinder.

Men det fik som sagt ikke en varm velkomst. Selv Daniel Radcliffe, som spiller Harry Potter i filmene af samme navn, har nu vendt sig mod Rowling.

Transkvinder er kvinder

I et længere indlæg på The Trevor Project, som er en organisation, der kæmper for transrettigheder, går stjerneskuespilleren i rette med Rowling.

- Jo (J. K. Rowling, red.) er uden tvivl ansvarlig for den vej, mit liv har taget. Men som en, der har fået æren af at arbejde med The Trevor Project, og stadig har den ære, og som et menneske, føler jeg, at jeg er nødt til at sige noget nu.

- Transkvinder er kvinder. Enhver modsigende udtalelse sletter transkønnede personers identitet og selvværd og går imod alle råd fra professionelle sundhedsmedarbejdere, som har langt større ekspertise på området, end Jo eller mig.

Han undskylder på vegne af forfatteren og slutter sit skriv af med en besked til fans af bøgerne, hvor han håber på, at Rowlings udtalelser ikke vil ødelægge kærligheden til historien.

lev som man vil

J. K. Rowling har selv svaret på kritikken på Twitter, hvor hun ikke lægger sig ned.

Hun fortæller, at hun i mange årtier har støttet LGBT+-kampen og stadig gør det.

'Jeg respekterer enhver transpersons ret til at leve på en hvilken som helst måde, som de finder autentisk og komfortabel. Jeg ville demonstrere med dig, hvis du blev diskrimineret på baggrund af at være trans. Samtidig er mit liv blevet formet af at være kvinde. Jeg mener ikke, at det er hadsk at udtrykke det', skriver hun.

Sponsoreret indhold