Kongelige19. marts 2020

Dronning Elizabeths til briterne: En tid med stor bekymring og usikkerhed

Storbritanniens monark har i en netop udsendt udtalelse udtrykt sig om den alvorlige situation, som landet og hele verden nu befinder sig i
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_10577879cg.jpg
 Foto: MEGA

Mens vores egen dronning Margrethe tirsdag tonede frem på danskernes tv-skærme for at appellere til danskernes samfundssind, så er Storbritanniens dronning Elizabeth tyet til en skriftlig hilsen til sine undersåtter.

Den 93-årige monark har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor hun taler ud om den alvorlige situation, som coronavirussen har sat Storbritannien og hele verden i.

Dronningen og hendes 98-årige gemal prins Philip er netop ankommet til Windsor Castle, hvor hun vil holde påskeferie en uge tidligere end planlagt.

- Mens Philip og jeg ankommer til Windsor i dag, ved vi, at mange individer og familier over hele Storbritannien, over hele verden, går ind i en tid med stor bekymring og usikkerhed, indledes det i den meget personlige hilsen, hvor hun omtaler sin ægtemand ved fornavn.

Både prins Harry og hertuginde Meghan og prins William og hertuginde Kate har delt dronningens besked på deres respektive sociale medier, der fortsætter:

- Vi bliver alle rådet til at ændre vores normale rutiner og faste mønstre i livet for det samfund vi lever i og ikke mindst for at beskytte de mest sårbare i samfundet. Under disse tider bliver jeg mindet om, at vores nations historie er udformet af mennesker og fællesskaber, som går sammen og arbejder som én, som samler vores fælles kræfter med fokus på ét fælles mål, lyder det yderligere.

Dronningen sender også en tak til alle de mennesker, der holder samfundets hjul igang:

- Vi er enormt taknemlig for den ekspertise og den dedikerede indsats, som vores forskere, sundhedspersonale, beredskab og offentlige tjenester udviser, og nu mere end nogensinde før har vi alle en afgørende rolle at spille som individer - i dag og i de kommende dage, uger og måneder.

Til slut opfordrer hun briterne til at stå sammen - hver for sig:

- Mange af os skal nu finde nye måder at holde kontakten med hinanden og sikre os, at vore kære er i sikkerhed. Jeg er sikker på, at I kan klare den udfordring. I kan være sikre på, at min familie og jeg er klar til at bidrage med vores, afslutter hun.

Sponsoreret indhold