Kendte10. juli 2019

Fie Laursens far: Sådan har hun det nu

Fie Laursen er fortsat indlagt, hvor hun nu får behandling til at komme sig, fortæller hendes far
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fie-laursen-25022018.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

De sidste par dage er historien om Fie Laursens selvmordsbrev gået verden rundt. Nu fortæller hendes far, hvad der skete i lørdags.

Familien føler ikke, at det, der er sket, skal være et tabu.

- Vi er taknemmelige for, at Instagram gav ’lov’ til, at det kunne stå der, sådan så vi vidste, hvad der skete. For ellers havde vi ikke vidst en skid. Havde vi ikke set det billede, der kom ud lige efter, hun havde lagt sine breve ud, så havde vi ikke kunne gætte, hvor hun var henne, siger Fie Laursens far, Eddie Grøndahl Laursen.

Familien havde få dage forinden hentet Fie Laursen hjem til forældrenes hus i Nordsjælland, efter hun havde haft det dårligt i en periode.

- Vi tænkte, at det nok skulle gå. Hun var nu hjemme hos os. Den lørdag om formiddagen siger hun til mig: -Far, jeg går lige en tur, forklarer Eddie Grøndahl Laursen.

Herefter gik det hele meget stærkt.

- Jeg er selv på vej hjem fra lossepladsen, da min kone ringer og spørger, om jeg har set det? Det havde jeg ikke. Straks henter jeg Boris (Fie Laursens bror, red.), og vi kører ned til Kignæs Havn i Jægerspris, hvor vi så finder hende på en bænk bevidstløs, siger Fies far.

Ifølge ham havde Fie her forsøgt at begå selvmord.

Uventet hjælp

Faren fortæller, at de forsøgte at få hende til at kaste op på stedet og ringede straks efter en ambulance.

Ifølge Eddie Laursen havde mange af Fies følgere kontaktet politiet, fordi de var bekymret.

- Faktisk var der er en dreng, som ringede til sin far. Fordi han kunne genkende stedet, hvor Fie lå bevidstløs. Drengens forældre kom til stedet kort efter mig og Boris. Her kunne drengens mor hjælpe med at give førstehjælp ind til ambulancen kom, lyder det fra Fies far.

De mange opkald fik angiveligt også politiet til at reagere andre steder. Ifølge Fies far tog ordensmagten ud til hendes adresse, hvor de brød døren ind for at finde hende.

Stadigvæk indlagt

Her fire dage senere besøger familien nu deres datter flere gange om dagen, efter hun er blevet indlagt.

- Fie har det stadigvæk rigtigt slemt, og de arbejder meget på at få de mørke dæmoner ud af hende.

- Jeg er den eneste, der er sådan nogenlunde hel efter det her. Det havde jeg selvfølgelig ikke været, hvis hun var død. Nu overlevede hun, så vi må tage den derfra.

- Fie har fået sin computer og iPad igen, men jeg ved ikke, hvor meget hun er i medierne. Det var i samråd med psykologerne. Hun er på et lukket afsnit nu, siger Eddie Grøndahl Laursen.

I gode hænder

Familien Laursen ved ikke, hvornår deres datter vil komme hjem til dem.

- Ingen ved det. Den er ret ubestemt. De lukker hende ikke ud, før de er sikre på, at hun … at de har fundet den rette behandling og medicin.

Men han er overbevist om, at Fie nu er i sikre hænder.

- Psykologerne har fundet nogle værktøjer frem, som Eddie mener kan gøre fremskridt. Samtidig har de også givet hende en ny slags medicin.

Han vil faktisk gerne takke Instagram for, at de kunne hjælpe med at finde Fie. Men han vil gerne også gerne opfordre til, at Instagram overvejer nye metoder.

- Måske skal et opslag komme i karantæne, når der er mange, som indberetter det, siger Eddie Grøndahl Laursen.

Eddie Grøndahl Laursen har godkendt, at SE og HØR skriver om sagen.

Hvis du har tanker om selvmord eller er i krise, skal du ikke gå med dem alene.

Du kan kontakte livslinjens telefonrådgivning på 70 20 21 21 fra 11.00-04.00 alle ugens dage.

Psykiatrifonden har også en personlig rådgivning – ring på 39 25 25 25.

Sponsoreret indhold