Krimi3. juli 2019

Kvindelig politiker dømt for vold mod sine børn

En kvindelig politiker er blevet idømt tre måneders betinget fængsel for vold mod sine børn.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/retten_i_roskilde.jpg
 Foto: Aller Media

I dag faldt der dom i sagen, hvor en kvindelig lokalpolitiker var tiltalt for vold mod sine børn.

Ved Retten i Roskilde blev kvinden idømt tre måneders betinget fængsel.

Lokalpolitikeren blev kendt skyldig i to af sagens tre forhold. Det var et enigt domsmandsret, der kendte kvinden skyldig i sagen.

Da dommeren læste kendelse op, lagde hun vægt på de vidneudsagn i sagen, som børnene var kommet med. Samtidig havde det også betydning, at det var i en meget lang periode, at lokalpolitikeren blandt andet slået og truet sine børn.

Anklageren fortalte om en periode fra 1999 til 2019.

Der var kun afsat 15 minutter til det korte retsmøde, hvor der kun skulle afsiges dom.

I samråd med sin advokat valgte den kvindelige politiker at anke dommen på stedet til Østre Landsret.

Den nu dømte kvinde var tydeligt berørt, da dommeren læste dommen op for retten. Hun kiggede ned i bordet og tog hænderne op foran ansigtet.

Politikeren har under retssagen været beskyttet af et navneforbud, og det afholder dermed SE og HØR fra at komme nærmere ind på hendes identitet.

Hun blev kendt skyldig i sagen forhold et og tre, men frifundet i sagens forhold to.

  • Politikeren har igennem hele sagen nægtet sig skyldig i tiltalen og påstår i stedet, at sagen er opstået, fordi den ældste søn nærer et stort had til hende og ’vil have hende ned med nakken’. Og at han angiveligt skulle have manipuleret den yngste bror.

  • Det var anklager Kirsten W. Jensen ikke enig i, da hun 24. juni fremlagde sin procedure.

  • - Der er tale om kontinuerlig voldsudøvelse, som er fundet sted ugentligt. Og det er sket fra februar 1999 og indtil 24. januar 2019, hvor den yngste siger stop, sagde anklageren.

  • I sin kendelse fandt retten bevis for, at kvinden havde sparket barnet, imens hun havde en sikkerhedsstøvle af mærket 'Catepillar' på.

    Ligeledes fandt retten også bevis for, at hun flere gange have tildelt børnene ’lammere’. En af gangene fik et af børnene ’lammere’, fordi barnet ville i seng uden at have lavet sine lektier. En anden skulle hun have skubbet barnet ud på terrassen i frostvejr kun iført T-shirt og underbukser.

    Sponsoreret indhold