Kendte9. april 2019

“Game of Thrones”-stjerne deler foto efter stor hjerneoperation

“Game of Thrones”-stjernen Emilia Clarke har delt billede fra den omfattende hjerneoperation, hun gennemgik, efter hun blev ramt af en blødning i hjernen
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/daenerys_targaryen.jpg
 (Foto: Rex)

Lige nu har hun masser af succes som Daenerys Targaryen i HBO-succesen ”Game of Thrones”.

Men for otte år siden var en pludselig hjernesygdom tæt på at tage livet af en ung Emilia Clarke, der akut kom på operationsbordet.

Nu deler den i dag 32-årige skuespiller et billede fra den omfattende hjerneoperation, hun gennemgik, efter hun blev ramt af en blødning i hjernen i 2011.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/emilia_clarke_hospital.jpg
 (Foto: Rex)

Billederne viser blandt andet Emilia Clarke med et dræn i hovedet. Foto: CBS

Billedet viser en ung Emilia Clarke i hospitalssengen med et dræn, der blev indopereret for at komme den alvorlige hjerneblødning til livs.

Det var først i sidste måned, at ”Game of Thrones”-stjernen fortalte om den dag for otte år siden, hvor hun blev ramt af en hjerneblødning.

Det skete i et ærligt og rørende essay i The New Yorker, hvor hun fortalte, at hun begyndte at føle sig utilpas efter en træningstime. På det tidspunkt havde hun netop afsluttet optagelserne til første sæson af ”Game of Thrones”, hvor hun spiller rollen som Daenerys Targaryen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/emilia_clarke_i_got.jpg
 (Foto: Rex)

Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen. Foto: MEGA

Emilia Clarke fortæller, at det føltes som om, at hun havde en stram elastik om sit hoved – og smerterne i hovedet blev gradvist større og større.

- I mellemtiden blev smerten – den skydende, stikkende og jagende smerte – bare værre. På et tidspunkt vidste jeg, hvad der var ved at ske: Min hjerne var skadet, fortalte Emilia Clarke i sit essay i The New Yorker sidste måned.

Emilia Clarke blev hastet på hospitalet, hvor lægerne konstaterede, at hun var blevet ramt af det, der i lægesprog kaldes et subduralt hæmatom. Hun havde fået en hjerneblødning og havde blodansamlinger mellem hjernen og kraniet. Derfor måtte hun akut på operationsbordet.

Emilia Clarke gennemgik en tre timer lang hjerneoperation, hvor lægerne fik stoppet blødningerne. Efterfølgende tilbragte hun fire dage på intensivafdelingen, før hun blev overflyttet til et sengeafsnit, hvor hun tilbragte yderligere halvanden uge.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/emilia_clarke_til_premiere.jpg
 (Foto: Rex)

Emilia Clarke fotograferet til premieren på sidste sæson af "Game of Thrones" i april 2019. Foto: MEGA

Operationen gav dog ikke øjeblikkelig lindring for stjernen, der efterfølgende kæmpede med en tilstand kaldet afasi.

Afasi kan opstå netop som følge af hjerneblødninger og viser sig ved, at personen kan miste sproget og evnen til at udtrykke sig korrekt.

For Emilia Clarkes tilfælde betød det, at hun ikke kunne huske sit eget navn.

- I mine værste øjeblikke havde jeg lyst til at trække stikket, fortalte Emilia Clarke i sit essay i sidste måned og skrev videre:

- Jeg spurgte lægerne og sygeplejerskerne, om de ikke ville lade mig dø. Mit job – hele min drøm om hvad mit liv ville være – var centreret omkring sprog og kommunikation. Uden det var jeg tabt. Efter vendte tilbage til I.C.U. (intensivafdelingen, red.), og efter en uge forsvandt afasien.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/got.jpg
 (Foto: Rex)

Emilia Clarke i den populære HBO-serie. Hun har spillet med fra første sæson. Foto: MEGA

Hun oplevede dog stadig problemer som træthed og forvirring i den første lange tid. I begyndelsen måtte Emilia Clarke tage morfin mellem interviews, fordi smerterne var for store.

Med tiden fik hun det dog bedre og bedre, men måtte dog igen under kniven i 2013 for at blive behandlet for endnu en blodprop. Denne var endda større end den sidste, og lægerne var tvunget til at åbne hendes kranie for at få stoppet blødningen.

Efterfølgende tilbragte hun en hel måned på hospitalet.

- Under den anden var det der, at en del af min hjerne faktisk døde. Hvis din hjerne ikke får blod i et minut, vil den ikke længere virke, fortalte Emilia Clarke for nyligt, da hun forleden gæstede CBS Sunday Morning.

Humøret har de to hjerneblødninger og operationer dog ikke ødelagt:

- Jeg siger altid, at det er min smag i mænd, der ikke længere er der, sagde hun således med et grin.

Den sidste sæson af ”Game of Thrones” får premiere senere på måneden, og millioner af fans venter i spænding på, hvordan kampen om jerntronen ender.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/got_trailer.png
 (Foto: YouTube)

Sidste sæson - sæson otte - får premiere denne måned. Foto: YouTube

Mange fans var dog ved at få både kaffe og kage galt i halsen, da de så et interview med en anden ”Game of Thrones”-stjerne, Masie Williams.

Hun kom nemlig til at ”afsløre”, at hendes karakter - Arya Stark – ”dør” i andet afsnit af den sidste sæson, da hun blev interviewet af Jimmy Fallon.

I samme sekund indså skuespillerinden sin "fatale fejl" og gik tydeligvis i panik, som du kan se i klippet længere nede i artiklen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_19.jpg
 (Foto: YouTube)

Maisie Williams i sekundet efter, at hun "afsløret" hemmeligheden. Foto: YouTube

Hendes hænder rystede og hun spurgte indtrængende til, om interviewet var på direkte TV. Jimmy Fallon forsøgte efter bedste evne at berolige hende, men uden held. Kort efter forlod Maisie Williams interviewet i ren og skær panik.

Inden du begynder at sende hadefulde beskeder og tanker i retning mod den unge skuespiller, bør du lige læse videre.

Maisie Williams er skuespiller – og en rigtig god én af slagsen.

Hendes stunt under interviewet med Jimmy Fallon var således nøje planlagt og en vaskeægte aprilsnar.

Så pyha… måske det ikke går så galt for vores elskede Arya. Vi må se, hvordan det hele ender, når sidste sæson snart får premiere. Yeah!

Du kan se klippet herunder:

Sponsoreret indhold