Hollywood18. januar 2018

Guldrandet kontrakt til 'Greys hvide verden'-stjerne

'Greys hvide verden'-stjernen Ellen Pompeo scorer KASSEN på to nye sæsoner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/greys-hvide-verden-ellen-po.jpg
 Foto: All Over Press

Så kan fans af hospitalsdramaet 'Greys hvide verden' godt begynde at glæde sig.

Sæson 14 blev sendt på Kanal 4 i efteråret sidste år, og det har været uvist, hvorvidt serien ville fortsætte, eller om den forgangne sæson ville være det sidste vi ville få at se med lægerne på hospitalet i Seattle.

Men nu er det sikkert, at serien vender tilbage med nye afsnit i løbet af i år.

For ingen kan forestille sig 'Greys hvide verden' uden dr. Meredith Grey, der spilles af Ellen Pompeo, og hun har netop skrevet under på en toårig kontrakt med ABC Studios, og det åbner op for både en 15. og 16. sæson af hospitalsdramaet.

I 2016 holdt fans af serien vejret, da Sara Ramirez, der spillede ortopædkirurgen Callie Torres - en af seriens mest populære figurer - stoppede i serien.

Og hun var ikke den første af de toneangivende karakterer i serien, der har sagt stop i løbet af de over 300 episoder, der har været vist siden 2005.

Men seriens skaber Shonda Rimes har selv udtalt, at serien ikke har en fremtid uden 'Meredith Grey'.

Og derfor er den kontrakt, 48-årige Ellen Pompeo har skrevet under på, af den slags hvor skuespillerinden, der er mor til tre, kan grine hele vejen til banken.

Det er ikke normalt, at hollywoodstjernerne røber noget om størrelsen på deres løncheck, men Ellen Pompeo har ingen problemer med at fortælle, hvor meget der løber ind på kontoen med den nye kontrakt.

Til Hollywood Reporter fortæller hun, at hun får 575.000 dollars pr. afsnit. Det bliver til 20 millioner dollars eller 122 millioner kroner om året i de næste to år. Oven i det kommer procenter af de indtægter serien giver ABC Studios.

Ellen Pompeo skulle dermed blive den bedst betalte kvindelige TV-stjerne netop nu.

Og hun, der har været med i 'Greys hvide verden' fra begyndelsen, mener selv, at hun er hver en krone værd og har fortjent den gode løn.

- Mit ansigt og min stemme har været en stor del af 'Greys hvide verden', som har givet indtægter på over tre millarder dollars (18,3 mia. danske kroner), så efter næsten 15 år føler jeg, at jeg fortjener et ordentligt stykke af kagen, siger Pompeo.

Hun fortæller om sin løn for at inspirere andre kvindelige skuespillere til at kræve det, de er værd, fordi kvinder ofte er mere tilbageholdende end mandlige skuespillere, der er 'frækkere' og tør kræve en større lønpose af produktionsselskaberne.

- Jeg er 48 år, og nu er jeg nået til et sted i mit liv, hvor jeg har det fint med at kræve, hvad jeg er værd - det er noget, der kommer med alderen, siger Ellen Pompeo, der ikke udelukker, at der også kommer en sæson 17 og 18 af den populære serie.

- Siden første sæson har jeg sagt, 'vi tager to år mere' , og denne serie har sit eget liv, så hvem ved?, siger Ellen Pompeo.

Sponsoreret indhold