Nyheder3. maj 2017

”Mercur”s Jon Lange: Seks afslag på seks år

Den 37-årige "Mercur"-skuespiller Jon Lange havde en hård kamp for at blive skuespiller.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_119.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Hver søndag på skærmen ser vi ham iført slips, skjorte og med et glimt i øjet, når han træder ind i karakteren som Jan Irsinger i TV2 Charlie-succesen ”Mercur”.

Men det var dog langtfra let at føre skuespillerdrømmen ud i livet for den unge søborgenser.

– Jeg søgte i syv år, før jeg kom ind på skuespillerskolen i Odense. Det var ambivalent, fordi jeg kunne mærke, at jeg jo ikke ville være gået videre til de sidste prøver, hvis jeg ikke havde noget at byde på. Men alligevel havde jeg også fået seks afslag på seks år, fortæller ”Mercur”-stjernen, der langtfra blev slået ud af de mange afslag.

– Det var virkelig nogle store tanker, der kom, når man fik det årlige afslag. Men der var også hele tiden håbet, fordi jeg fik arbejde i gyseren ”Midsommer”, mens jeg ikke var blevet optaget på skolen endnu, siger Jon Lange til SE og HØR.

For drømmen om en bærende rolle var langtfra bristet.

– Jeg ville gerne være mere end den pæne nummer tre fra venstre. Jeg har mere at byde på, smiler charmøren, der privat er gift med Mette Marie.

Og i 2011 blev drømmen om et liv som skuespiller opfyldt, da Jon Lange i 7. forsøg blev optaget på Odense Teater.

Senere har Lange gjort karriere i filmkomedien ”Alle for én”, fodboldhyldesten ”Sommeren ’92” og nu den aktuelle dramaserie om piratradioen ”Mercur”.

– Jeg ser ”Mercur” som mit svendestykke, siger Jon med det berømte glimt i øjet.

Læs hele historien om Jon Lange i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold