Hollywood12. august 2014

Tog sit liv efter svær depression

Robin Williams indlagt på afvænningsklinik få uger før sin død
Af af
Robin Williams tog ifølge politiet sit eget liv.
Robin Williams tog ifølge politiet sit eget liv.
 Foto: All Over Press



Den Oscar-vindende 63-årige skuespiller, Robin Williams, der i går blev fundet død, var ramt af en svær depression og havde været indlagt på en afvænningsklinik i juli.

Williams kæmpede en mangeårig kamp mod afhængighed af alkohol og kokain, men hans indlæggelse i juli skete angiveligt ikke fordi, han havde fået et tilbagefald, men for at undgå at han skulle falde af vandvognen.


LÆS OGSÅ: Robin Williams tjekker ind på afvænningsklinik

Retsmedicinere kategoriserer Williams' død som selvmord, og kvælning angives som den officielle dødsårsag i politidokumenter.

Williams blev fundset død i sit hjem i Tiburon i Californien ved middagstid mandag.

Han blev sidst set i live klokken 22 søndag aften.

Forud for sin død havde Williams i flere uger kæmpet med en svær depression, fortæller hans agent på Twitter.

Han gik i behandling for sin afhængighed af alkohol og kokain i 1980'erne og forblev ædru frem til 2006, hvor han faldt af vandvognen.

LÆS OGSÅ: Chok i Hollywood over Robin Williams' død

Det fortalte han meget åbent omkring i flere tv-programmer i den bedste sendetid.

- Min afhængighed er ikke et resultat af konkrete hændelser i mit liv - det er bare noget, der er der. Den venter. Den ligger og venter på det tidspunkt, hvor du siger til dig selv, at alt er godt - jeg er ok. Så er det, at du finder ud af, at du slet ikke er ok. Så vågner du op og spørger dig selv, "hvor er jeg?". Jeg var ikke klar over, at jeg var i Cleveland, fortalte Robin Williams om afhængigheden.

Robin Williams vandt en Oscar for bedste mandlige birolle i "Good Will Hunting" og spillede store roller i en lang række andre film som eksempelvis "Mrs. Doubtfire", "Good Morning, Vietnam", "Jumanji" og "Dead Poets Society."

Flere af hans kolleger udtrykker sorg over sku espillerens død.

- Jeg kunne ikke være mere chokeret end over tabet af Robin Williams. Et ægte menneske og en stor skuespiller, siger komikeren Steve Martin.

- Jeg er chokeret over nyheden om, at Robin Williams er død. Hvil i fred, min ven, siger Albert Brooks.

Williams' kone, Susan Schneider, beder om, at pressen vil respektere de efterladtes privatliv:

- I morges (amerikansk tid, red.) mistede jeg min mand og min bedste ven, mens verden har mistet en af sine mest elskede kunstnere og et smukt menneske, siger Robin Williams' enke, Susan Schneider, i en skriftlig udtalelse.

- Jeg er fuldstændig knust. På vegne af Robins familie beder vi om fred fra omverdenen i vores dybe sorg. Når han bliver husket, er det vores håb, at fokus ikke vil være på Robins død, men på de utallige øjeblikke af glæde og latter, som han gav til millioner af mennesker, tilføjer hun.

Se nogle af de største øjeblikke med Robin Williams på film:


Sponsoreret indhold