Dropper hendes anklager mod Marius Borg Høiby: Nu reagerer Juliane Snekkestad

LÆS OGSÅ: Historien om Marius Borg Høiby: Fra kongehusets kæledægge til problemfyldt papprins
Tidligere på sommeren kom det frem, at norsk politi ikke har taget Juliane Snekkestads anklager med i retssagen mod den norske kronprinsesses søn.
Det var ellers alvorlige anklager, der handlede om vold og overgreb, som politiet valgte at henlægge, da man ikke vurderede, at der var stærkt nok bevis for forholdene til, at det kunne føre til dom ved retssagen mod Marius Borg Høiby.
Nu reagerer ekskæresten Juliane Snekkestad på Instagram, hvor hun fortæller, at hun er skuffet over politiets afgørelse, men at hun ikke vil klage over den:
- Selvfølgelig gør det ondt og er skuffende, at han ikke vil blive straffet for det, han har gjort mod mig.
- Og jeg beklager så ufatteligt meget alle, som jeg skuffer ved opgive kampen nu, skriver Juliane Snekkestad på sin Instagram.
Marius Borg Høiby-sagen kort
4. august bliver Marius Borg Høiby anholdt, efter hans daværende kæreste, en 20-årig unavngiven kvinde, anmeldte ham for vold. Episoden skete om natten i en lejlighed i Oslo. Lejligheden var raseret, og politiet fandt desuden en stor kniv i væggen.
14. august tager papprinsen bladet fra munden og indrømmer stofmisbrug og psykiske lidelser.
- Forrige weekend skete der noget, som aldrig burde være sket. Jeg udøvede kropskrænkelser og ødelagde genstande i en lejlighed i en alkohol- og kokainrus efter et skænderi.
I dagene efter kommer flere anklager frem, da Marius' to ekskærester Nora Haukland og Juliane Snekkestad på sociale medier anklager papprinsen for psykisk og fysisk vold. Politiet går ind i sagen og efterforsker anklagerne.
23. august udvider politiet sigtelsen til også at gælde trusler mod den 20-årige ekskæreste. Efter voldsepisoden den 4. august ringede Marius angiveligt til den 20-årige kvinde og fremsatte trusler. Derudover politiet for tyveri af en knallert samt i to sager om mishandling af to andre ekskærester.
26. august udtaler Marius Borg Høibys papfar kronprins Haakon:
- Det er en alvorlig sag, og vi er optaget af, at alle involverede får god hjælp og støtte - at de har gode folk omkring sig.
3. september får den 20-årige forurettede kvinde et tilhold mod Marius, og han må hverken kontakte eller opsøge hende.
11. september kommer det frem, at politiet allerede sidste år havde fat i Marius for at have en såkaldt forebyggende samtale med ham, da han færdedes i et bekymrende miljø.
14. september kommer det frem, at Marius blev anholdt dagen før, og politiet udvider endnu engang sigtelsen, efter Marius har overtrådt tilholdet. Han sigtes desuden for hensynsløs adfærd.
Ifølge Marius' advokat nægter han sig skyldig i de nye anklager, som i advokatens optik bygger på et tyndt juridisk grundlag.
Politiet fortæller, at sagen mod ham nu omhandler fire ofre: Den forurettede 20-årige kvinde fra episoden i august, de to ekskærester Juliane Snekkestad og Nora Haukland, hvor han er sigtet for mishandling af nære relationer samt drabstrusler mod en unavngiven mand.
16. oktober kommer det frem, at Marius erkender vold med den 20-årige ekskæreste i Oslo-lejligheden. Til gengæld nægter han sig skyldig i anklagerne fra Juliane Snekkestad og Nora Haukland.
30. oktober tager sagen en vild drejning, da kronprinsesse Mette-Marit bliver inddraget. Det norske medie VG fortæller, at Marius' mor blev advaret forud for anholdelsen og derfor angiveligt nåede at gøre rent i Marius' lejlighed og bl.a. fjerne sim-kortet fra sønnens telefon.
7. november vakte kronprins Haakon opsigt, da han meldte afbud til den officielle frokost for statsforvalterne torsdag af "personlige årsager". Dagen efter kom det frem, at han var fløjet med Marius til London for at lade ham indlægge på en afvænningsklinik.
13. november står Nora Haukland frem og fortæller, at hun tidligere har advaret kronprinsparret i forsøget på at få dem til at skride ind over for Marius' misbrug og adfærd. Men forgæves.
19. november kommer det frem, at Marius er blevet anholdt og sigtet for voldtægt. Sigtelsen lyder på seksuel omgang uden samleje med en person, der er bevidstløs eller ude af stand til at modsætte sig handlingen.
Hun fortæller videre i opslaget, at selvom hun helst så kampen fortsætte, så har sagen haft meget store omkostninger for hende og hendes nærmeste - og det er blandt andet derfor, at hun nu har besluttet sig for ikke at klage over afgørelsen til de norske myndigheder.
- Jeg føler, at jeg på dette tidspunkt er nødt til at prioritere min egen psyke og sundhed fremfor at klage og eventuelt fortsætte kampen i en retssag.
- Jeg var aldrig ude efter at vinde en sag. Det eneste, som var vigtigt for mig, var at fortælle sandheden og samtidig forsøge at sørge for, at dette ikke ville ske med nogen andre piger i fremtiden, skriver Juliane Snekkestad.
Også den alvorligste del af sagen om den anden ekskæreste til Marius Borg Høiby, Nora Hauklands anklager er droppet, har norsk politi tidligere bekræftet.
Ifølge Juliane Snekkestads advokat Petter J. Grødem har Snekkestad samarbejdet fuldt ud med politiet og svaret ærligt på spørgsmålene.
Advokaten understregede, at henlæggelsen ikke skyldes, at politiet ikke tror på Snekkestads forklaring, men fordi beviserne simpelthen ikke er stærke nok til at føre til en dom.
Både Juliane Snekkestad og Nora Haukland havde mulighed for at klage til statsadvokaten i Norge, hvis de ønskede at få sagerne genoptaget - men det har Juliane Snekkestad altså nu meldt ud, at hun ikke vil gøre.
Juliane Snekkestad er udover at være model, også psykologistuderende. I sit opslaget fortæller hun, at hun nu vil bruge sagen i hendes fremtidige arbejde.
- Denne sag er uanset hvad langtfra færdig for mig. Dette er blevet en hjertesag for mig, og noget som jeg altid kommer til at brænde for, sætte fokus på og arbejde med som fremtidig psykolog, skriver Snekkestad.