Nyheder14 timer siden (opd. 12 timer siden)

Fem uger efter åbning: Restaurant Udtryk får michelinstjerne

Dagens uddeling af Michelingstjerner har været en stor dansk succes
Madanmeldelse af Restaurant Udtryk i Teglgårdsstræde. Donabe of Koshihikari Rice, Norlin Wagyu & Maitake.
Restaurant Udtryk i Teglgårdsstræde, som åbnede for blot fem uger siden, har fået sin første michelinstjerne.
 Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Flere danske restauranter har mandag aften fået deres første michelinstjerne.

Det er blevet præsenteret ved Michelinguidens uddeling af stjerner til restauranter i Norden.

Præsentationen har fundet sted i Annebjerg Kulturpark i Odsherred.

I alt har seks danske restauranter for første gang fået en michelinstjerne.

En af dem er restauranten Alimentum i Aalborg. Det er ikke kun Alimentums første michelinstjerne, men også Aalborgs første nogensinde.

Til TV2 Nord siger souschef på Alimentum Taatsiannguaq Geisler efter michelinuddelingen, at det "er det vildeste nogensinde".

- At stå her hver dag i fucking fire-fem år – det er hårdt arbejde og dedikation.

- Det er alt. Man giver alt, hvad man fucking har, siger han til TV2 Nord.

Også København har fået nye michelinstjerner. Det gælder restauranterne Texture, Parsley Salon og Sushi Anaba samt Udtryk, som åbnede for blot fem uger siden.

Udtryk var på forhånd nævnt som et bud på en ny dansk stjernerestaurant.

Men fordi den åbnede for kun fem uger siden, var der tvivl om, hvorvidt Michelins inspektører kunne nå forbi tilstrækkeligt mange gange.

Michelinguiden peger på, at Udtryk er et sted, hvor kok Edward Lee, som er født i Hongkong, lader sin personlighed skinne igennem.

Det er en "varieret og velafbalanceret menu, der afspejler hans livserfaringer ved at blande asiatiske og europæiske teknikker og smage og dermed skabe raffinerede og interessante retter", lyder det.

Få gange tidligere er det også gået hurtigt fra åbning til michelinstjerne.

I 2014 fik restauranten Studio en michelinstjerne kun fem måneder efter åbningen.

The Samuel fik en michelinstjerne i sit første leveår, 2021, kun fire måneder efter åbning.

Også restaurant Pearl by Paul Proffitt i Kruså har fået en michelinstjerne mandag aften.

I forvejen havde 21 danske restauranter én michelinstjerne. De beholder alle sammen deres stjerne.

Dermed har i alt 27 restauranter i Danmark en af de eftertragtede stjerner.

En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori", mens to stjerner betyder "en omvej værd", og tre stjerner betyder "værd at rejse efter".

I alt har Danmark nu 38 restauranter med i alt 52 michelinstjerner. Det er en fordobling på ni år.

Sponsoreret indhold