Kendte4. november 2023

Så du de flotte macarons i "Den store bagedyst"? Denne tidligere deltager står bag

Det er et velkendt "Bagedyst"-ansigt, der stod bag de fantasifulde macarons, som amatørbagerne kastede sig over i sidste uge
Anelise var finalist i den 10. sæson af "Den store bagedyst", hvor SæÞór Kristínsson endte med at løbe med sejren.
Anelise var finalist i den 10. sæson af "Den store bagedyst", hvor SæÞór Kristínsson endte med at løbe med sejren.
 Foto: DR

LÆS OGSÅ: Den er god nok: Bagedyst-deltager er i familie med Rosa

Det var noget af en udfordring, deltagerne i "Den store bagedyst" blev kastet ud i, da de i sidste uge skulle bage macarons i den hemmelige udfordring.

Her var den franske delikatesse fantasifuldt udformet som blandt andet muslinger, skildpadder og tomater, og det var en helt særlig person, der stod bag de mageløse kreationer.

Produktionen bag "Den store bagedyst" havde nemlig bedt Anelise Dahlstrøm Severinsen, der var finalist tilbage i 2021, om at udvikle de mange macarons til den hemmelige udfordring, for hun er ganske rutineret i at bage den franske kage, som er notorisk drilsk:

– Jeg skulle udvikle forskellige smage til min datters konfirmation, fordi det var det, hun havde ønsket sig. Og så delte jeg nogle stories om det, og så tog produktionen kontakt til mig og sagde: "Vi kan se, at du er mesterbager i macarons. Har du lyst til at hjælpe os med at lave den her udfordring?", genkalder hun over for SE og HØR og tilføjer:

– Jeg følte mig meget beæret over at få lov til at udvikle den hemmelige udfordring.

Det er blandt andet disse tomat-macarons, som Anelise udviklede til den hemmelige udfordring.
Det er blandt andet disse tomat-macarons, som Anelise udviklede til den hemmelige udfordring.
 Foto: DR

Lever af at bage

Siden 41-årige Anelise fra Viborg blev et landskendt ansigt tilbage i 2021, hvor hun stod i finalen sammen med SæÞór Kristínsson og Frederik Haun, har Anelise levet af at bage:

– Jeg laver ikke andet end at udvikle opskrifter, dele content på min egen Instagram og på min blog, og så være content creator og influencer, fortæller hun.

– Det giver en meget fleksibel arbejdstid, og så har jeg mulighed for at være herhjemme med børnene, når de har brug for mig, forklarer hun om sin hverdag, hvor hun før var selvstændig inden for marketing og forretningsudvikling.

Disse burger-macarons var også en del af den hemmelige udfordring.
Disse burger-macarons var også en del af den hemmelige udfordring.
 Foto: DR

Anelise vil skyde på, at hun har bagt i omegnen af 2000 macarons på et år.

– Min egen personlige favorit er nok en helt almindelig macaronsskal med guava- og jordbærganache. Den er helt vild lækker, lidt eksotisk, lidt syrlig, lidt sød. Jeg elsker den.

Du kan finde opskriften på Anelises yndlingsmacaron på hendes blog.

Sponsoreret indhold