Nyheder17. februar 2023

Politiker skaber stor debat: Folkeskolelærere tager ikke arbejdet med hjem

Cille Egholm fra partiet Venstre mener, at det kun er politikere, som hiver arbejdet med hjem
Cille Egholm mener, at politikere har en særlig tendens til at tage arbejdet med hjem. 
Cille Egholm mener, at politikere har en særlig tendens til at tage arbejdet med hjem.
 Foto: Ritzau ScanpixNiels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Et medlem af Venstres Borgerrepræsentation har skabt stor debat, efter hun i P1 Morgen udtalte sig om stress-ramte politikere.

Venstre-politikeren Cille Egholm var inviteret ind i radioprogrammet for at snakke om selvsamme emne.

Og i den forbindelse siger hun blandt andet, at man som folkeskolelærer ikke tager arbejdet med hjem, men har fri, når man har fri.

Hun mener derimod, at politikere i særlig grad er udsat for at hive arbejdet med hjem og ikke kunne regne med, hvornår de har fri.

- Der er en klar forskel på at være politiker og arbejde i det virkelige liv. Forskellen er, at når man er folkeskolelærer, så har man fri, når man har fri, forklarer hun og uddyber:

- Forskellen ligger i, at hvis der er noget, der fylder, hvis man er bekymret over en ting, og man så tager sit arbejde med hjem. Det er jo der, hvor stress opstår.

Og det får Ekstra Bladets opinionsredaktør, Mads Kastrup, som også var inviteret ind i studiet, til at protestere.

Han mener nemlig ikke, at spekulationer og bekymringer om arbejdet kun er tilskrevet politikere, men derimod mennesker indenfor alle mulighe brancher.

Men det er den unge politiker ikke enig med redaktøren i.

- Jeg har arbejdet i Fakta, på café, i børnehaver. Jeg holdt fri, når jeg holdt fri. Jeg tog ikke spekulationer med hjem. Og hvis jeg gjorde, så var der et problem, som man skulle gøre noget ved.

- Det kan man ikke, når man er politiker. En politiker kan ikke altid bare lægge arbejdet på Christiansborg eller Københavns rådhus, for man har ikke fri på samme måde, lyder det fra Cille Egholm.

Herefter argumenterer redaktøren for, at Cille Egholm, der er 23 år, muligvis er for ung til at gøre sig klog på arbejdsmarkedet.

Men dét argument falder dog ikke i god jord hos politikeren, der senere hen vælger at udtrykke sin utilfredshed på Twitter, hvor hun kritiserer redaktøren for at trække det såkaldte "alderskort".

Det har efterfølgende affødt flere hundrede kommentarer til opslaget, hvor folk raser over den unge politikers udtalelser.

- Jeg bliver decideret vred, når jeg hører dig udtale dig skråsikkert om lærernes arbejdsvilkår. Vh. tidligere folkeskolelærer med pædagogisk diplom i specialpædagogik, jeg stoppede pga. urimelige arbejdsvilkår, skriver en Twitterbruger.

- Hvis du mener seriøst, at kun politikerne tager arbejdet med hjem, så er du måske også lidt på dybt vand, skriver en anden.

Sponsoreret indhold