Kendte13. januar 2023

Lisa Marie Presley var i dyb sorg før sin død: Her er hendes hjerteskærende sidste opslag

Op til sin pludselige død i en alder af 54 år var Elvis Presleys datter tynget af dyb sorg over sønnens selvmord i 2020
De sidste år af hendes liv var præget af tragedie og sorg. Så sent som i august satte nu afdøde Lisa Marie Presley ord på sønnens selvmord.
De sidste år af hendes liv var præget af tragedie og sorg. Så sent som i august satte nu afdøde Lisa Marie Presley ord på sønnens selvmord.
 Foto: Ritzau Scanpix

Lisa Marie Presleys bortgang er i sig selv sørgelig.

Men nyheden om hendes død får et ekstra lag af dyb tristesse, når man lægger til, at hun i løbet af sine sidste år på denne jord kæmpede med en ekstrem hjertesorg.

Den 54-årige datter af ikonet Elvis Presley mistede nemlig sønnen Benjamin Presley Keough, som tog sit eget liv i sommeren 2020.

Lisa Marie Presley døde kort efter, hun torsdag nat dansk tid blev ramt af hjertestop og blev hastet på hospitalet. Ambulancereddere forsøgte at yde hende livreddende førstehjælp, efter hun blev fundet i sit hjem i Calabasas i Californien, men det var forgæves.

Lisa Maries eneste søn, Benjamin Keough, døde i en alder af 27 i juli 2020.
Lisa Maries eneste søn, Benjamin Keough, døde i en alder af 27 i juli 2020.
 Foto: AdMedia/MediaPunch/MediaPunch/IP

Hendes sidste Instagram-opslag nogensinde var tilegnet sønnen. Her forsøgte Lisa Marie at sætte fokus på sorghåndtering og mentalt helbred.

– I anledning af National Grief Awareness Day har jeg skrevet et essay om sorg, som er blevet offentliggjort hos People, skrev den nu afdøde stjerne i sit allersidste opslag.

Et opslag, som nu – ovenpå hendes pludselige død – får et endnu mere dystert skær.

– Jeg håber, at dette opslag kan være en større for enhver, der kan have brug for det, og at det kan hjælpe på en eller måde, skrev hun videre.

Sønnen Benjamin, som naturligvis er barnebarn af Elvis Presley, døde på tragisk vis, efter at have skudt sig selv.

Til det sidste var det døtrene, Riley - yderst til venstre - samt tvillingerne Finly og Harper, der holdt hende i gang. Her er mor og døtre fotograferet i 2017.
Til det sidste var det døtrene, Riley - yderst til venstre - samt tvillingerne Finly og Harper, der holdt hende i gang. Her er mor og døtre fotograferet i 2017.
 Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Intet kan fjerne smerten

Selvom Lisa Marie var tynget af dyb sorg efter hans selvmord, så ønskede hun at bryde tabuet omkring døden.

– Det er ikke et behageligt emne for nogen, og det er stadig ikke almindeligt at tale om. Men hvis vi skal gøre fremskridt på området, så er vi nødt til at tale om sorgen, lød det fra den sørgende mor.

Det var hendes klare overbevisning, at sorg er en uundgåelig del af livet.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

På fuldstændig hjerteskærende vis indrømmede hun desuden i sit essay, at hun hver evig eneste dag bebrejdede sig selv, at sønnen tog sit eget liv.

– Intet, absolut INTET, kan fjerne smerten, men man kan finde støtte hos andre, og sommetider kan det hjælpe til, at man føler sig mindre alene, skrev hun.

Sorgbetyngede Lisa Marie fik naturligvis masser af overvældende respons for sine ærlige ord, og over 80.000 mennesker sendte hende et støttende like på opslaget om sønnen, hvori hun også vedstod, at hun kun var i stand til at stå op om morgenen takket være sine tre andre børn – døtrene Riley, Finley og Harper.

Lisa Maries dødsfald har chokeret store dele af Hollywood, især fordi hun blot to dage inden, mødte op til prisuddelingen Golden Globes. Her var hun dog tydeligt ikke helt på toppen, og måtte støtte sig til en af faren Elvis’ tætte venner, Jerry Schilling.

Således er også et af de allersidste billeder, der er taget af den nu afdøde stjernedatter, også fra den mindeværdige aften. Her krammer hun skuespiller Austin Butler, som netop har portrætteret hendes berømte far i Baz Luhrman-filmen og hans liv og karriere.

Sponsoreret indhold