Kendte6. juli 2022

Rachel fra ”Årgang 0” var på arbejde i Field’s søndag: - Det er fuldstændigt uvirkeligt

Rachel Ellebye fra TV 2-programmerne "Årgang 0" fik fri klokken 14 søndag eftermiddag, før tragedien ramte Field’s. Nu får hun og resten af kollegaerne tilbudt krisehjælp
Rachel skulle have arbejdet fra 14-20 i Field's søndag - dagen hvor tragedien ramte omkring klokken 17.30. Hun endte dog med at bytte sin vagt. 
Rachel skulle have arbejdet fra 14-20 i Field's søndag - dagen hvor tragedien ramte omkring klokken 17.30. Hun endte dog med at bytte sin vagt.
 Foto: Gregers Overvad

Rachel Ellebye og kollegaerne havde allerede talt om, at det ville blive en travl tjans bag disken i kaffekæden Starbucks i Field’s 3. juli.

Udover de sædvanlige søndagshoppende amagerkanere, biografgængere og danskere på sommerferie, var storcenteret også heftigt besøgt af Harry Styles-fans, der skulle beskæftiges før Royal Arena-koncerten lidt længere nede ad Ørestads Boulevard.

Rachel – der havde haft åbningsvagt – havde fået fri og var netop kommet hjem efter en indkøbstur, da hendes kollegaer pludselig sendte en foruroligende besked i fælleschatten.

– Der var en, der skrev, at der blev skudt. Og om vi var okay. Jeg troede først, hun mente, at der blev skudt uden for Field’s, fortæller ”Årgang 0”-stjernen til SE og HØR.

– Altså, jeg var jo lige akkurat kommet hjem. Jeg kunne slet ikke tro det.

Hørte sirener hele aftenen

Rachel Ellebye, der har arbejdet som barista på Starbucks lige overfor Bilka i Field’s i næsten to år, befinder sig lige nu hjemme hos forældrene i Sønderjylland, hvor hun får trukket vejret dybt efter det store chok.

Det er syret, at hun var så tæt på det hele.

– Jeg var der jo heldigvis ikke selv, men det er fuldstændigt uvirkeligt. Udover mine kollegaer, kender jeg ret mange fra de andre butikker i Field’s, siger Rachel, der oprindeligt skulle have arbejdet søndag aften, men fik byttet sin vagt.

– Jeg har det faktisk næsten, som om nogen må have holdt hånden over mig. På den anden side oplevede jeg jo i stedet at sidde et stykke derfra – i min lejlighed – mens jeg kunne høre sirener hele aftenen. Og mens jeg bare var bekymret for alle mine kollegaer, fortæller Rachel, der efter omstændighederne har det godt, men som også har fået tilbudt forskellige former for krisehjælp.

Det er fuldstændigt uvirkeligt. Udover mine kollegaer, kender jeg ret mange fra de andre butikker i Field’s

Rachel Ellebye

Lagde blomster ved arbejdspladsen

Udover chokket og uvirkelighedsfølelsen sidder Rachel Ellebye tilbage med en ekstrem stolthed over alle de Field’s-medarbejdere, der tog affære, og som holdt hovedet koldt, mens de hjalp folk ud.

– Når jeg sidder og læser om Starbucks-ansatte og andre, der får ros for deres indsats, bliver jeg bare så stolt og glad. Der er ingen, der ved, hvordan man reagerer i sådan en utænkelig situation, og de gjorde bare det helt rigtige, siger hun.

Da talerne fra statsministeren og overborgmesteren samt korsang og ”I morgen er der også en dag” tirsdag aften rullede over skærmen, havde Rachel svært ved at holde tårerne tilbage.

Før den officielle mindehøjtidelighed havde hun selv været forbi sin arbejdsplads for at lægge en buket blomster.

– Jeg talte med en politibetjent. Vi havde en samtale på en 5-10 minutter, og hun sagde til mig, at det tager tid at komme sig over den slags her. Og at vi alle sammen bearbejder det forskelligt. Så gav hun mig nogle numre til Røde Kors' kriselinje, fortæller hun.

Flere tusind mennesker var samlet foran Field's på Amager ved mindehøjtideligheden. Blomster pryder nu Ørestads Boulevard.
Flere tusind mennesker var samlet foran Field's på Amager ved mindehøjtideligheden. Blomster pryder nu Ørestads Boulevard.
 Foto: Mikael Rieck

Først på mandag er det planen, at shoppingcenteret Field's åbner igen. Og Rachel Ellebye tænker allerede nu på, hvordan det mon bliver at komme tilbage.

– Det bliver underligt. Men jeg glæder mig bare så meget til at give mine kollegaer en stor krammer og fortælle dem, hvor glad jeg er for, at vi har hinanden.

Jeg glæder mig bare så meget til at give mine kollegaer en stor krammer og fortælle dem, hvor glad jeg er for, at vi har hinanden. 

Rachel Ellebye om at skulle vende tilbage til Field's

Knust over biografmedarbejders død

Tirsdag blev det af Nordisk Film bekræftet, at det var en af deres biografmedarbejdere, der var blandt de tre ofre for det meningsløse masseskyderi i storcenteret i Ørestad. En kun 17-årig knægt, der passede en søndagsvagt i biffen.

Det gør stort indtryk på Rachel.

– Det knuser mit hjerte. Tænk, en ung fyr, der måske lige har været på efterskole, og som måske skal i gang med sit første år i gymnasiet. Og som bare var på arbejde, ligesom jeg lige havde været, lyder det fra Rachel Ellebye.

Sponsoreret indhold