Kendte22. marts 2022

Tv-vært smidt ud af Løkkes parti

Luksusfælden-vært Jan Swyrtz´ politiske karriere er slut, inden den rigtig kom i gang
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/poltik.jpg
 (Foto: Aller Media)

Moderaterne går formentlig glip af en del stemmer ved det kommende folketingsvalg, efter at Lars Løkkes spæde parti har besluttet at fjerne tv-værten Jan Swyrtz fra posen med folketingskandidater.

- Jeg blev op til weekenden ringet op af Moderaternes kommunikationschef Jeppe Søe, som fortalte mig, at jeg ikke skulle møde op til lørdagens kandidat-møde på Hotel Årslev Kro.

- Partiet ønsker alligevel ikke at få mit navn på stemmesedlen. Dermed er min politiske karriere slut, fortæller 57-årige Jan Swyrtz til SE og HØR.

Afslørende sms

Det begyndte ellers så godt med et kaffemøde med selveste partistifteren Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg samt en sms afsendt 17. januar fra partiets sekretariatschef Jakob Engel Schmidt:

"Vi betragter dig som en af de kommende spidskandidater (...) jeg håber bestemt ikke, at du er i tvivl om, at både Lars og jeg meget gerne vil have dig med på holdet."

På kaffemødet blev den forhenværende statsminister og Jan Swyrtz enige om, at tv-værten skulle være Moderaternes topkandidat i Østjylland.

Hvordan Lars Løkke Rasmussen stiller sig til udlægningen af mødet, har SE og HØR dog ikke kunne få svar på, da det ikke har været muligt at få en kommentar fra partistifteren.

Sikker på kandidaturet

Efter mødet var der ingen vaklen over for SE og HØR, da Swyrtz fortalte om sine planer om at blive aktiv politiker og om at hjælpe gældsramte med at komme på højkant igen.

- Jeg har sagt ja til at blive spidskandidat for Moderaterne i Østjylland, lød meldingen til SE og HØR.

Så var fanden løs. Få fimer efter SE og HØR havde lagt nyheden på bladets website meddelte Jeppe Søe BT, at Swyrtz' udmelding var forkert. Intet var besluttet endnu. Partiets kandidater ville først blive offentliggjort grundlovsdag, 5. juni.

Swyrtz fik en opringning fra Jeppe Søe, som bad ham holde sin mund, men i næsten samme åndedrag kunne Ekstra Bladet bringe dette citat fra Jan Swyrtz:

- Jeg er spidskandidat, for det går jeg i min egen fri fantasi og forestiller mig, men det vil jo være forkert at gå og sige det.

- Det er ikke noget, vi bare kan melde ud, for så længe man ikke har taget den endelige beslutning, er det bare i min fantasi, at jeg er spidskandidat.

Jan Swyrtz er helt klar over, at budskabet om hans kandidatur blev håndteret katastrofalt, samt at det fik ham til at fremstå som "en fantasifuld idiot".

- Jamen, jeg gik fra et kaffemøde med Lars Løkke med den helt klare opfattelse, at jeg var partiets spidskandidat i Østjylland. På Løkkes kontor på Christiansborg var der god kemi, og jeg understregede overfor ham, at jeg ville øverst på stemmesedlen, og jeg ville opstilles i København.

- Lars Løkke svarede, at han selv og Jakob Engel stiller op i København, men jeg kunne få Østjylland. Det accepterede jeg, og vi skiltes med en aftale om, at vi skulle mødes over en middag med vores koner, siger han og fortsætter.

- Ingen havde fortalt mig, at kandidatnavnene først afsløres senere. Det er muligt, at jeg har lavet en lille fodfejl, men Moderaterne burde have understøttet min udmelding. Så havde vi undgået det vanvittige forløb, mener Jan Swyrtz.

Bergur er ikke med

Som nævnt stiller også den tidligere Venstre-politiker Jakob Engel Schmidt op for Moderaterne.

Filmproducenten Peter Aalbæk og teaterchef Jon Stephensen støtter ligeledes partiet.

Derimod holder Lars Løkkes søn, Bergur, fortsat fast i Venstre, hvor han er han politisk aktiv.

Sponsoreret indhold