Kendte18. februar 2022

Jim Lyngvild lagt for had: - Folk burde skamme sig!

Jim Lyngvild har modtaget trusler som følge af en fotoserie i Grønland
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-02-20_kl._12.57.28.png
 Foto: Dan Mariegaard

- Jeg vil kraftsparkeme ikke finde mig i at blive behandlet som lort af nogle mennesker med kun had i hjertet!

Sådan skriver en rasende Jim Lyngvild i et opslag på sociale medier.

Her fortæller den 43-årige designer også, at han den seneste tid har modtaget trusler og voldsomme hadbeskeder som følge af sin aktuelle fotoserie.

En fotoserie, han har lavet for Great Grønland, og som om kort tid skal udstilles på kunstmuseet i den grønlandske by Ilulissat.

Men dette har altså ifølge Jim Lyngvil fået sindene i kog hos flere, der mener, at det er forkert, at en 'hvid mand' portrætterer grønlændere.

- Det har skabt en enorm debat blandt nogle få sure, rasende og modbydeligt indskrænkede mennesker, skriver den omstridte kendisdesigner i sit opslag.

- Jeg skal læse usandheder spredt på Instagram om at jeg - som dansker - ikke skal komme og belære grønlændere om deres tro. Det har jeg så sandelig heller ikke tænkt mig, fortsætter han.

Jim Lyngvild understreger endvidere, at han ikke har modtaget penge for fotoserien, og at han desuden selv skal betale sin billet til og fra Grønland.

- Nøj, hvor er der nogle, der burde skamme sig, skriver han om de folk, der har sendt ham trusselbreve mod at besøge landet.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Til B.T. uddyber han sit opslag og fortæller, at han har anmeldt sagen til politiet, som har taget hans henvendelse så seriøst, at de har tilbudt ham beskyttelse, når han rejser til Grønland.

Jim Lyngvild påpeger desuden over for avisen, at han godt kan regne ud, hvorfor nogle folk er blevet så vrede over hans udstilling:

- For hold kæft, hvor er der mange danskere, der er kommet til Grønland og har taget de fede job, kanøflet grønlænderne og været nogle dumme svin, men jeg forstår ikke konflikten. For hvis intentionen bag projektet er god og kærlig, så må det da være dét, der er vigtigst.

Sponsoreret indhold