Krimi7. december 2021

Advarer mænd: Pas på denne sex-fælde

Politiet oplever i stigende grad online afpresning af mænd
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/politilogo_paa_rude.jpg
 Foto: Politi.dk

Hvis du som mand oplever at blive kontaktet af en fremmet kvinde, der gerne vil videochatte seksuelt med dig på sociale medier, bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du takker ja.

Politiet oplever i stigende grad tilfælde af online afpresning af særligt mænd, der typisk bliver kontaktet af kvinder på blandt andet Instagram, Snapchat, Facebook og Skype.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Der følger så en samtale mellem de to, der hurtigt får et seksuelt indhold og med brug af videofunktionen, siger politikommissær Carsten Straszek.

Kort efter den seksuelle videochat begynder afpresningen.

- Typisk får han få sekunder til at beslutte sig for, om han vil betale pengene. Hvis han ikke gør det, bliver videosekvensen delt til udvalgte venner, som gerningspersonen har fundet på offerets profil på Facebook.

- I enkelte sager er videosekvensen også blevet delt i forskellige grupper, som offeret er medlem af. Når videosekvensen er delt med udvalgte venner, så bliver offeret afpresset igen: Denne gang truer gerningspersonen med at dele videosekvensen til alle offerets venner på Facebook, forklarer politikommissær Carsten Straszek.

Politiet understreger, at det er en dårlig løsning at betale pengene til afpresseren, da det blot vil føre til yderligere afpresning.

Carsten Straszek opfordrer derfor til, at man blokerer gerningspersonen, og gør sin profil privat.

- Når det sker, så er det vores erfaring, at gerningspersonen vil stoppe sin afpresning, fordi man ikke længere kan opnå noget ved det, siger han.

Politiet har ofte svært ved at finde frem til gerningsmændene i disse sager, fordi de ofte trækker spor til udlandet.

Ofte kommer de fra Afrika eller Asian, og politiet mener, at en stor gruppe mennesker har gjort en levevej ud af afpresningen.

Politiet opfordrer at anmelde sagerne på 114, hvis man bliver udsat for den type afpresning.

Sponsoreret indhold