Krimi28. oktober 2021

Landsret afviser dødsvold: Brødre er skyldige i drab

Landsretten har netop stadfæstet, at de to brødre fra Bornholm er skyldig i drab
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201127-130720-a_61mb.jpeg
 Foto: Pelle Ring/Ritzau Scanpix

Landsret kender bornholmske brødre skyldige i drab på Bornholm, ligesom byretten gjorde sidste år. De erkendte kun dødsvold. Dom afsiges senere torsdag.

Dom afsiges senere torsdag.

De to brødre Mads og Magnus Møller blev 1. december 2020 i byretten idømt 14 års fængsel for drabet på Phillip Mbiji Johansen.

Brødrene havde altså alene erkendt vold med døden til følge, som altså straffes mildere end drab, men den forklaring afviser landsretten.

- De måtte have indset det som overvejende sandsynligt, at han ville dø som følge af den vold, siger Bodil Dalgaard Hammer.

De tre dommere og nævninge var enige om skyldkendelsen.

Den 28-årige bornholmer blev dræbt natten til den 23. juni 2020 i et shelter i Norskoven tæt på Rønne.

Under retssagen fortalte brødrende, at deres mor havde fortalt dem, at hun var blevet voldtaget. Samtidig kom det frem, at moren ikke havde anmeldt en voldtægt til politiet.

Men dagen før retssagens begyndelse i landsretten kunne Bornholms Politi bekræfte til TV 2 Bornholm, at de havde modtaget en anmeldelse fra moren til de to dømte.

Phillip Johansen var blevet udsat for omfattende og forskelligartet vold, blandt andet fik han brændemærker fra ildragere, blev sparket og trampet på.

Det var en hundelufter, som fandt ham livløs i skoven nord for Rønne kort efter klokken 06 om morgenen, og Phillip Johansens liv stod ikke til at redde.

De to bornholmske brødre på i dag 24 og 26 år har forklaret, at de kort inden overfaldet havde fået at vide af deres mor, at vennen havde forgrebet sig på hende. Derfor ville de straffe ham, så han kunne lære, at han aldrig skulle gøre noget lignende igen.

Det endte i mishandling, er både forsvarere og anklager enige om.

Der blev fundet 39 læsioner på liget, men ingen af skaderne var i sig selv dødelige, har obduktionen slået fast, og det var således den samlede mængde vold, der tog livet af ham.

Efter skyldkendelsen går henholdsvis anklageren og de to forsvarere i gang med at procedere straf.

Her fortæller først senioranklager Steen Hansen Saabye og dernæst forsvarerne Peter Secher og Karoline Døssing Normann, hvilken straf de mener, brødrene bør få for drabet.

Sponsoreret indhold