Kendte26. september 2021

Deler internettet i to: Chris Pratt castet i rollen som Nintendo-helten Super Mario

Men… Han er jo ikke italiener?
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega612867_037.jpg
 Foto: MEGA

Når Nintendo-spillet ”Super Mario Bros” får premiere som animationsfilm, bliver det med den 42-årige skuespiller Chris Pratt som stemmen bag den lille italienske blikkenslager, der redder verden og prinsesse Peach gang på gang.

Men den slags annonceringer kommer ikke hel uden Twitter-raseri.

Torsdag stod det klart, at den store filmatiseringssatsning af det legendariske videospil med mere end 30 år på bagen får et stjernespækket cast med blandt andre Charlie Day, Anya Taylor-Joy, Keegan-Michael Key, Fred Armisen og Jack Black.

Og så Chris Pratt som selveste Super Mario.

Her bemærker rigtig mange internetbrugere, at ingen af de medvirkende har italiensk baggrund, og finder det besynderligt, at man beder dem tage sig af stemmerne i en film om to italienske brødre.

Diskriminerende?

Det kaster naturligvis en hel masse memes af sig, men andre er også fortørnede over beslutningen.

Den endnu unavngivne film får premiere den 22. december, 2022, og fans er allerede i fuld gang med at komme med i deres øjne bedre forslag til rollelisten.

Eksempelvis mener flere, det ville være oplagt at caste stjerner som Robert De Niro eller Danny DeVito – som rent faktisk har italienske rødder – i stedet for at lade ærkeamerikanere skrue op for den forlorne accent.

Selv fortalte Pratt på Instagram, at han har et særligt forhold til Super Mario-spillene, som han voksede op med. Og at han har arbejdet hårdt på at få stemmen til at sidde lige i skabet.

- Det er bare vildt. Det er lige gået op for mig, at jeg engang stjal mønter fra ønskebrønden for at få råd til at spille Super Mario Bros på en arkade nede på vaskeriet, og nu får jeg lov til at være Marios stemme, siger han, og italesætter derefter selv reaktionerne og anklagerne om appropriation.

- Men jeg stjæler åbenlyst også en andens plads, så nu venter jeg på den karmadominoeffekt, der kan vælte ned over mig. Men indtil da: ”Its-a-meee, Marioo”. Det er ikke den rigtige stemme. Den må I vente med. Men jeg har arbejdet hårdt på den.

"Anti-LGBTQ"

Det er ikke første gang, Pratt befinder sig i et mediestormvejr.

I 2019 var han under beskydning på grund af sin tilknytning til evangelistkirken Hillsong. Blandt andet fra skuespillerkollegaen Eliott Page, som beskrev kirken som ”anti-LGBTQ”, fordi manden bag trosfælleskabet, Brian Houston, tidligere har udtalt, at kirken er åben for homoseksuelle, men at man ikke anerkender ”homoseksuel livsstil”.

Det forsvarede Chris Pratt ved at forklare, at Hillsongs dører er åbne for alle og enhver, og understrege, at han mener, at alle har ret til at elske, dem de elsker.

Sponsoreret indhold