Reality29. september 2021

Karina von d'Ahé deler MeToo-episode: Derfor er jeg ikke med i debatten

Nu fortæller forsidefruen Karina von d'Ahé, hvordan hun som ung model blev udsat for grænseoverskridende oplevelser med blandt andet en fotograf - og hvorfor hun ikke har meldt sig ind i MeToo-debatten.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/karina_0.jpg
 Foto: NENT

#MeToo var ikke noget, der fyldte i modelbranchen, dengang Karina von d'Ahé som ung teenager begyndte karrieren som "forsidefrøken".

Men som 13-årig model blev hun også udsat for grænseoverskridende oplevelser. Alligevel har vi ikke hørt fra realitystjernen, efter #MeToo-debatten i september sidste år for alvor begyndte at rulle i Danmark.

Nu fortæller Karina von d'Ahé om en specifik, ubehagelig episode med en fotograf, som fandt sted, da hun arbejdede som model.

Det gør hun i "Til middag hos", hvor hun har besøg af Stephanie "Geggo" Karma Salvarli, Kasper Fisker og Ole Kibsgaard, og sidstnævnte spørger, om hun vil fortælle om en oplevelse fra den tid, som har gjort indtryk på hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/abc05320.jpg
 Foto: NENT Group

Karina von d'Ahé er med i første runde af den nye sæson "Til middag hos". Foto: NENT

- I lyset af #MeToo har jeg tænkt ret meget over det. Jeg har lyst til at sige 20-30 ting, svarer Karina von d'Ahé og fortæller, at tiden gjorde hende voksen før tid.

Han låste døren

- Jeg kan huske en oplevelse, hvor mit modelbureau havde sendt mig ud til en testfotografering med en sindssygt dygtig fotograf, som lavede gudefotos af alle de modeller, han havde.

Forsidefruen præciserer, at hændelsen fandt sted i Danmark. Nærmere bestemt i Lyngby.

- Så låste han døren. Og så hældte han lidt vin op og spillede lidt musik og sagde: "Karina, det er vigtigt, du slapper af" og sådan noget. Der kunne jeg godt mærke ... der er et eller andet her.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/karina.jpg
 Foto: NENT

- Jeg kan godt forstå, at der er en interesse for, at jeg har været model, det er jo et glamourøst job og liv, og jeg har arbejdet i mange dele af verden. For mig er det bare sindssygt vigtigt, at det ikke bliver min "claim to fame". Det minder mig om en falleret diva, der snakker om, hvad hun var engang, siger Karina von d'Ahé, der kalder det "patetisk". Foto: NENT

Karina von d'Ahé fortæller, hvordan hun forsøgte at spille lidt med på den, men at hun ofte stod på gaden med hamrende hjerte, som var hun lettet over at skulle hjem.

- Jeg har aldrig nogensinde meldt mig ind i debatten omkring #MeToo, fordi jeg ikke er traumatiseret. Jeg har ikke en oplevelse, som jeg går og døjer med, forklarer forsidefruen og fortæller, at fotografen opførte sig ordenligt til at fotoshoots sidenhen.

- Det er ikke, fordi jeg skal sidde og undskylde eller forklare, men det var andre tider. Det var andre tider, og det krævede hår på brystet.

Du kan se Karina von d'Ahé fortælle i "Til middag hos" på Viaplay nu eller tirsdag kl. 20 på TV 3.

Sponsoreret indhold