Krimi22. september 2020

Mette Frederiksen skal i karantæne

Statsministeren skal en tur i karantæne efter en rejse til Bruxelles
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200808-153718-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Et stigende antal coronasmittede danskere stopper ikke statsminister Mette Frederiksens (S) stramme program. Et program, der blandt andet går en tur til Bruxelles og derfor også en tur i karantæne for statsministeren.

Det fortæller hun sine Facebook-følgere i et opslag, hun har delt mandag.

- Så er hverdagen i gang med for høje smittetal. Jeg opretholder så mange arbejdsaktiviteter som overhovedet muligt, skriver hun.

- Nogle møder gennemfører jeg fysisk (selvfølgelig med afstand, håndsprit osv.), andre bliver digitalt, og torsdag deltager jeg i Det Europæiske Råd i Bruxelles.

Det bliver efter dette møde i Det Europæiske Råd, at statsministeren må i en omgang god gammeldags karantæne for at sikre, at hun ikke spreder coronasmitte - såfremt hun nu skulle være blevet smittet.

- Dansen med covid-19 er ikke let, men jeg er fortrøstningsfuld. Vi har gjort det før, Danmark. Lad os få smitten ned igen, lyder det fra en optimistisk statsminister.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

De seneste mange dage har der været et stort stigning i antallet af danske smittetilfælde.

Tirsdag kunne Statens Serum Institut ooplyse, at der i løbet af det seneste døgn kunne rapporteres om 476 nye coronasmittede.

I et forsøg på at standse stigningen i smittetrykket er der blandt andet blevet indført en række regionale restriktioner herunder lukning af barer allerede fra klokken 22:00. De regionale restruktioner blev kort tid efter udbredt til resten af landet.

Sponsoreret indhold