Krimi21. april 2020

Zoologiske haver i Danmark åbner igen

Fra 1. maj kan du igen besøge landets zoologiske haver
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200419-225029-5_90mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Zoologiske haver i København, Aalborg, Odense og Givskud åbner igen fra 1. maj. Det skriver Københavns Zoo i en pressemeddelelse.

Det betyder altså, at du fra 1. maj igen kan tage børnene og madpakken under armen og besøge alverdens søde dyr.

- Nu håber jeg, at der er rigtig, rigtig mange af vores trofaste gæster og andre, der ikke har været her i lang tid - selvfølgelig med afsæt i alle regler - vil synes, at det er et nyt fristed, man kan være, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Københavns Zoo til DR.

Åbningen af de zoologiske haver sker efter, at Rigspolitiet har opdateret retgninslinjerne. Her står der nemlig, at zoologiske haver, safariparker og udendørs forlystelserkan holde åben, hvis de følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Det betyder, at der blandt andet skal være sikret mindst fire kvadratmeter tilgængeligt gulvareal per person i de områder, hvor der er offentlig adgang.

Politiet kan fortsat bede personer forlade stedet, hvis der er flere end ti personer på et sted.

- Vi opfordrer samtidig til, at vores gæster også hjælper med at gøre turen i zoo til en god og smittefri oplevelse ved at sikre god håndhygiejne og sørge for at holde god afstand til andre. Har man symptomer på Covid-19, beder vi om, at man bliver hjemme, skriver Københavns Zoo.

De zoologiske haver har - ligesom resten af Danmark - været lukket ned siden midten af marts, for at forhindre smitte af coronavirus.

Sponsoreret indhold