Krimi18. april 2020

WHO advarer: Alkohol øger risikoen for at blive ramt af coronavirus

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at verdens regeringer gør det sværere for forbrugere at få fingre i alkohol
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_4271762dc.jpg
 Foto: MEGA

Nu skruer WHO yderligere op for retorikken og advarer om, at alkohol øger risikoen for at blive ramt af coronavirus.

I en pressemeddelelse minder den europæiske gren af WHO om, at et højt spritindtag på ingen måde beskytter mod COVID-19 og opfordrer regeringer til at indføre tiltag, som begrænser forbruget af alkohol.

- Alkohol kompromitterer kroppens immunsystem og øger risikoen for ugunstige helbredseffekter. Derfor burde folk til enhver tid minimere deres alkoholindtag, specielt under COVID-19-pandemien, lyder det i en pressemeddelelse fra WHO.

I samme anledning har WHO udgivet et faktaark om alkohol og COVID-19. Her fremgår det blandt andet, at alkohol, specielt et højt indtag, svækker immunsystemet og nedsætter evnen til at bekæmpe smitsomme sygdomme.

Faktaarket har også et helt "kapitel" om alkohol i hjemmet, når man er i isolation eller karantæne.

Her fremgår det, at man ikke bør drikke i arbejdstiden, når man arbejder hjemmefra, ligesom man bør undgå at hamstre alkohol, når man køber ind, da det øger risikoen for alkoholindtag, når man for det meste tilbringer tiden i hjemmet.

Sponsoreret indhold